KTÜN'ün projeleri tam destek aldı

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) öğretim üyeleri tarafından yürütülen projeler TÜBİTAK ve KOSGEB tarafından desteklenmeye hak kazandı. Farklı alanlarda yürütülen projeler, Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) 1501 ile 1507 ve KOSGEB AR-GE, ÜR-GE ve İnovasyon Destek Programı'na alındı.

KTÜN'ün projeleri tam destek aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TEKNİK ÜNİVERSİTEDEN HER ALANDA PROJE 

KTÜN Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Mehmet Yıldırım’ın akademik danışman olarak yer aldığı "Ağır Vasıta Kompresörü Krank Millerinin Yeni (İkinci) Nesil Sünek Dökme Demirden Üretilerek Performansının ve Yorulma Dayanımın Arttırılması" isimli proje TÜBİTAK TEYDEB 1501 kapsamında desteklenmeye hak kazandı. 
KTÜN Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden öğretim üyesi Doç.Dr. Akif Durdu’nun danışman ve araştırmacı olarak başında bulunduğu "Tarımsal Alanları Haritalama ve Akıllı Otonom İlaçlama Teknolojileri Geliştirme" isimli proje TÜBİTAK TEYDEB 1507 kapsamında desteklenmeye değer görüldü.
Öte yandan bir diğer destek de yine Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü projesine geldi. Öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Kocabaş’ın yürütücülüğünde Bematek firmasina ait " Yerli Akımsız Bor Kaplama Teknolojisi İçin Isıl İşlem Prosesinin Geliştirilmesi" isimli proje KOSGEB Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı’na dâhil edildi. 
 

Bakmadan Geçme