KYK yurdunda asansör faciası yaşandı! Bir öğrenci hayatını kaybetti

Aydın'da bulunan Güzelhisar KYK Kız Öğrenci Yurdunda bir asansör faciası yaşandı. Arıza yapan asansörden çıkmaya çalışan bir öğrenci sıkışarak hayatını kaybetti. Olay sonrası öğrenciler yurt yönetimini protesto etti.

Aydın'da gece yarısı saat 00.05 sıralarında Işıklı Mahallesi Kültür Bulvarı'nda bulunan Güzelhisar KYK Kız Öğrenci Yurdu'nda asansöre sıkışan bir öğernci sıkışarak hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre, asansör kapasitesinin çok üstünde kişinin binmesinin ardından, asansör aşırı yüklenmeden dolayı arıza yaptı. Arıza sırasında panik yapan bir öğrenci çıkmak istedi. Bu esnada asansörün hareket etmesi üzerine sıkışarak hayatını kaybetti. 

Olayın yetkililere bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Kurtarma ekipleri arızalı asansörden 15 öğrenciyi kurtardı. Yapılan sağlık kontrollerinin ardından öğrencilerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Savcılık olay ile ilgili soruşturma başlattı.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Aydın Valisi Yakup Canbolat, olayla ilgili, "Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. Olaya müdahale edildi. Kurtarılan 15 öğrencinin sağlık durumunda bir problem yok. Maalesef bir öğrencimizi kaybettik. Ekiplerimiz bölgede. Asansörün 21 Eylül'de bakımı yapılmış. Ama biz Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma dışında, idari soruşturma da başlatıyoruz. Konuyu her yönüyle araştırıp inceleyeceğiz" açıklaması yaptı.

ÖĞRENCİLER PROTESTO ETTİ

Kaza haberini alan erkek öğrenci yurdundaki öğrenciler, olay yerine gelerek büyük bir tepki gösterdi. Polisin aldığı geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleşen protesto sırasında öğrenciler, "Yönetim istifa" sloganları attı. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, jandarmanın öğrencilerin protestosuna müdahale ettiği görüldü.

KİMLİĞİ BELİRLEDİ

Aydın'daki KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'ndaki asansör arızası sonucu hayatını kaybeden öğrencinin Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4. Sınıf öğrencisi Zeren Ertaş olduğu belirlendi. Ertaş'ın ailesine olayın bildirildi.

KYK yurdunda asansör faciası yaşandı! Bir öğrenci hayatını kaybetti

Bakmadan Geçme