Leyla Bilginel kimdir? Leyla Bilginel nereli? Leyla Bilginel kaç yaşında? Leyla Bilginel oğlu? İşte detaylar...

Yaptığı paylaşımlar ve açıklamaları ile ara ara gündeme gelen Leyla Bilginel'in kim olduğu hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. Peki Leyla Bilginel kimdir? Leyla Bilginel nereli? Leyla Bilginel kaç yaşında? Leyla Bilginel kariyeri? İşte detaylar...

LEYLA BİLGİNEL KİMDİR? 

21 Aralık 1977 yılında Ankara’da doğan Leyla Bilginel aslen Karslı’dır. Bilginel soyadı ile tanınan ünlü oyuncunun gerçek soyadı Kömürcü’dür.  

Leyla Bilginel, 2007 yılında ABD'de New York'ta bir sperm bankasından aldığı spermle hamile kaldı. Bilginel bu yöntemle hamile kalan ilk Türk vatandaşıdır. Leyla Bilginel’in bu yöntemle doğurduğu çocuğunun adı Serkan Kayra’dır.  

Leyla Bilginel Hacettepe Üniversitesi İşletme bölümü mezunudur. 

Leyla Bilginel, kariyer hayatına haber spikeri olarak başladı. Bilginel üniversite döneminde aldığı oyunculuk eğitimi ile çeşitli dizi ve filmlerde rol aldı.  

2013 yılında "Sevme Yanarsın" adlı tiyatro oyununda görev almıştır. Charles Dyer'in "Taşralı" oyunundan esinlenerek Özdemir Çiftçioğlu tarafından sahneye konulan "Sevme Yanarsın" oyununda Leyla Bilginel, Onur Şenay ve Genco Çağlar ile birlikte sahneye çıktılar. 

Leyla Bilginel, 2014 yılında oğlu Serkan Kayra ile birlikte Tayland’ın dünyaca ünlü adası Phuket’te yeni bir hayat kurdu. Daha önce hiç evlenmeyen Leyla Bilginel, bu dönemin evliliklerine inanmadığını dile getirmişti. 

LEYLA BİLGİNEL'iN ROL ALDIĞI DİZİ VE FİLMLER

2013 - (Q)üfür (Gülizar) (Sinema Filmi) 

2010 - Kılıç Günü (Suzan Kızıltan)(Dizi) 

2009 - Maskeli balo (Dizi) 

2008 - Pars: Narkoterör (Dizi) 

2007 - Emret komutanım: Şah mat 

2007 - Gurbet yolcuları (Dizi) 

2006 - Kördüğüm (Dizi) 

2005 - Savcının Karısı (Dizi)  

2002 - Yesil Işık 

2002 - Seni Yaşatacağım (Dizi) 

2001 - Nisan Yağmuru (Dizi) 

1998 - Aynalı tahir (Dizi) 

Bakmadan Geçme