Malatya 1 yıl sonra sinemaya kavuştu

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Malatya'da sinema salonları ağır hasar görmüştü. Malatya bir yıl sonra sinema salonuna kavuştu. 

Malatya 1 yıl sonra sinemaya kavuştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminden etkilenen Malatya’da sinema salonları ağır hasar almıştı. Bir zamanlar film festivaline ev sahipliği yapan Malatya’da bir yılı aşkındır sinema salonu bulunmuyordu. Ancak Malatya Park’ta yeni açılan Yeşil Sinema bin koltuk kapasiteli 7 salonu ile sinema severleri bekliyor. 

Malatya 1 yıl sonra sinemaya kavuştu

Sinema salonu işletmecisi Murat Yeşil, üç nesil olarak şehirde insanları yaklaşık 70 yıldır sinemayla buluşturduklarını, deprem sonrasında çeşitli nedenlerden faaliyetlerine ara vermek zorunda kaldıklarını anlattı. Malatya'da yeniden hizmet vermeye başlayarak depremzedelere moral kaynağı olduklarını dile getiren Yeşil, şöyle konuştu; "Sinema insanların mutlu olduğu, güldüğü, güzel vakit geçirdiği bir kültür. Sinema bir hayat, hiçbir zaman ölmez. Malatyalı hemşerilerim kusura bakmasın biraz geç oldu ama ancak toparlayabildim. Salonlarımızı açtığımız için olumlu dönüşler alıyoruz. Malatya'da insanlar depremlerden dolayı daraldı. İnsanlar gülmek istiyor. Animasyon, çocuk ve komedi filmlerine rağbet var. 7 salonda 1050 koltuğumuzla hizmet veriyoruz. Günlük yaklaşık 40 seansımız var. Sıkıntılı bir süreç geçiriyoruz, insanlarda doğru dürüst para yok. Malatya'nın başına bir felaket geldi. Herkes gelsin ve izlesin diye fiyatı yüksek tutmadık. Diğer Anadolu illeriyle karşılaştırırsak yarı yarıya fiyat farkı var."

Bakmadan Geçme