Manevi Değerlerin Temsilcileri: Tahir Büyükkörükçü, Ladikli Ahmet Ağa ve Molla Sadık Alphan

Konya'da manevi alemde dostlukları baki olan üç isim: Tahir Büyükkörükçü, Ladikli Ahmet Ağa ve Molla Sadık Alphan…


Konya'nın manevi mirasına katkı sağlamış üç değerli isim, Tahir Büyükkörükçü, Ladikli Ahmet Ağa ve Molla Sadık Alphan, ölümsüz dostlukları ve manevi miraslarıyla hatırlanıyor.

LADİKLİ AHMET AĞA KİMDİR? (1887-1969)

Konya'nın Sarayönü ilçesine bağlı Ladik Mahallesi'nin manevi mimarlarından biri olan Ladikli Ahmet Ağa, 1887 yılında dünyaya geldi. Küçük yaşlardan itibaren çiftçilik ve çobanlıkla uğraşan Ahmet Ağa, Osmanlı'nın zorlu günlerinde birçok savaşa katıldı. Rahatsızlığı nedeniyle Devlet Hastanesi'nde tedavi gördükten sonra, 8 Haziran 1969'da vefat etti.

MOLLA SADIK ALPHAN KİMDİR? (1921-1997)

Fotoğraf açıklaması yok.

Yunak ilçesi Kurduşağı köyünde 1921 yılında doğan Molla Sadık Alphan, ağırlıklı olarak İstanbul'da Bediüzzaman Said Nursi ve Süleyman Hilmi Tunahan'ın rahle-i tedrisatından geçerek medrese tahsilini tamamladı. Köyüne döndüğünde nizam ve intizamı sağlayan Molla Sadık Alphan, İslam'a uygun yaşamı teşvik eden bir ilim adamı olarak tanındı. 12 Ağustos 1997 tarihinde Eskişehir Devlet Hastanesi'nde tedavi gördüğü sırada vefat etti.
Gençliği okumaya, ilim öğrenmeye yönlendiren Mola Sadık Alphan’ın köyü olan Kurduşağı’ndaki kahvehanelerde hala okey, batak ve daha birçok oyun oynanmıyor. 

TAHİR BÜYÜKKÖRÜKÇÜ KİMDİR? (1925-2011)

img

1925 yılında Konya'da doğan Tahir Büyükkörükçü, ilkokul eğitimini mahalle okulunda tamamladıktan sonra Karma Ortaokulu'nda eğitim aldı. Hoca olma isteğiyle Mahmut Sami Ramazanoğlu ve Mustafa Kurucu'dan manevi dersler alan Büyükkörükçü, askerlik dönüşü Boncuk Camii'nde imamlık görevine başladı. Vaizlik ve müftülük görevlerinde bulunan Tahir Hoca, 1965 yılında Konya müftüsü olarak atanarak manevi hizmetlerine devam etti. Denizli'de başlayan salon konuşmaları ve vaazları ile tanınan Büyükkörükçü, Türkiye genelindeki çeşitli camilerde verdiği vaazlarla büyük ilgi gördü. 1973 yılında emekli olan Büyükkörükçü, 2011 yılında Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde vefat etti.

Bu üç değerli isim, manevi mirasları ve fedakarlıklarıyla Konya'nın gönüllerinde özel bir yer edinmişlerdi. Onların hatıraları, manevi değerlerimizi yaşatmaya devam ediyor.

Özel Haber
Yorumlar 4
selami 22 Şubat 2024 12:08

Allah hepsine gani gani rahmet eylesin

OKUR 20 Şubat 2024 16:23

KÜRSÜ İŞGAL EDENLER

Bedia 20 Şubat 2024 14:27

Rabbim üçünede gani gani rahmet eylesin bu dünyada yaptıkları güzeliklerle anılmaları nekadar güzel sadık alphanın torunu olmaktan gurur duyorum gelmiş geçmiş çok büyük alim

M sa 20 Şubat 2024 14:22

Bölgemizide. Doğmuş buyümuş. Guzel hizmetler yapmiş ve bu topraklarda hakka yurumüş 3 büyük değer rabbim rahmet eylesin insalah..

Bakmadan Geçme