Mansur Yavaş Konya'dan haykırdı: Seçim yapmamaya çalışacaklar
Mansur Yavaş, Konya'daki mitingde Erdoğan'ın 'telef' sözlerine sert tepki göstererek, iktidarın seçim kaybetme korkusuyla muhalefeti sindirmeye çalıştığını savundu. 1 İmamoğlu'na destek veren Yavaş, yargı sürecini eleştirdi ve CHP'li belediyelerin başarılı çalışmalarını vurgulayarak, adalet ve aydınlık bir gelecek çağrısında bulundu.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP'nin Konya'da düzenlediği "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinginde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bakalım cumhurbaşkanlığı hevesinde daha kaç CHP'li telef olup gidecek" şeklindeki açıklamasına sert tepki gösterdi. 1 Yavaş, bu sözlerin iktidarın seçim kaybetme korkusunu yansıttığını belirterek, "Bu ülkede herhangi bir yere aday olmak, bu ülkeyi daha güzel yönetirim diye ortaya çıkmak suç mu? Siyasi partiler bunun için var ama korkuyoruz ki bugün artık seçim de yapmamanın çaresine bakacaklar" dedi.
Yavaş, Erdoğan'ın "telef" ifadesini kullanmasını "yakışıksız" olarak değerlendirerek, "Bu ülkede herhangi bir esnaf bile telefonda konuşurken dinleniyor muyum endişesi yaşıyor. Bu hale memleketi siz getirdiniz, insanların güveni yok" şeklinde konuştu. İktidarın, muhalefet liderlerini "telef" etme tehdidinin, aslında seçim kaybetme korkusundan kaynaklandığını savunan Yavaş, "Siyasi partiler bunun için var ama korkuyoruz ki bugün artık seçim de yapmamanın çaresine bakacaklar" diyerek iktidarın demokratik süreçlere olan inancını sorguladı.
EKREM İMAMOĞLU'NA DESTEK VE YARGI SÜRECİNE ELEŞTİRİ
Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik yargı sürecine de değinerek, "Ekrem Başkan'ın dosyasında inanın hiçbir şey yok. Televizyonlarda sürekli karalamalar yapmak suretiyle itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. O zaman ne yapmaları lazım; karalama… Ekrem Başkan ‘açıp canlı yayında yayınlayın, TRT’de bütün Türkiye izlesin’ diyor. Neden cesaret edemiyorsunuz?" ifadelerini kullandı. İmamoğlu'na yönelik suçlamaların asılsız olduğunu ve yargı sürecinin siyasi bir kumpas olduğunu savunan Yavaş, "Bunlar önüne gelen her engeli, engel görükleri herkesi ortadan kaldırmaya çalışıyorlar" dedi.
"TOPAL ÖRDEK" BENZETMESİNE YANIT VE YEREL YÖNETİM BAŞARISI
Yavaş, iktidarın 2019 yerel seçimlerinin ardından CHP'li belediyeleri "topal ördek" olarak nitelendirmesine de yanıt verdi. "2019 yılında bizler belediye başkanı olmadan evvel ‘bunlar iş başına gelirse işçileri çıkartacaklar, yardımları kesecekler’ diye iftiralarda bulundular. Neden yaptılar; iktidarı bırakmamak için ama 2019 yılından sonra o gün 11 büyükşehir belediye başkanı olarak yaptığımız çalışmalarla bu kötü propagandaların gerçeği yansıtmadığını gösterdik" diyen Yavaş, CHP'li belediyelerin başarılı çalışmalarıyla iktidarın bu iddiasını çürüttüğünü vurguladı.
"ADALET HERKESE LAZIM" ÇAĞIRISI VE İKTİDAR DEĞİŞİMİ
Yavaş, "Adalet herkese lazım" diyerek, iktidarın muhalefete yönelik baskıcı politikalarına karşı tüm vatandaşları birlik olmaya çağırdı. "Bu haksızlıklar Ekrem Başkan’a, Ümit Özdağ’a yapılıyor diye, seçilmiş belediye başkanları nasıl olsa benden değil, diye seyrederseniz yarın gelecek birisi sizin kapınızı çalacak" uyarısında bulunan Yavaş, "Bizim bir tek derdimiz var; Ekrem Başkan çıkıncaya kadar peşini bırakmayacağız. Ondan sonra inşallah ilk yapılacak genel seçimde bu iktidar değişecek" ifadeleriyle iktidar değişikliği mesajı verdi.
TARIM POLİTİKALARINA ELEŞTİRİ VE AYDINLIK GELECEK VAADİ
Yavaş, iktidarın tarım politikalarını da eleştirerek, "Biliyoruz ki bunlar tarımı desteklemiyorlar. Alışmışlar yurtdışından ithal etmeye. Nereye kadar ithal edeceksiniz? Doğal gaz gibi onda da mı bizi dışarıya muhtaç edeceksiniz?" diye sordu. CHP'li belediyelerin tarım ve çiftçiyi destekleyen politikalar izleyeceğini belirten Yavaş, "İşte biz ülkeye aydınlık yarınlar, yolsuzlukların olmadığı, ifade hürriyetinin olduğu, açık, şeffaf bir hükümet vadediyoruz" diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Bakmadan Geçme





