Mark Zuckerberg yine bildiğimiz gibi

Elon Musk ile Mark Zuckerberg'ün sert bir şekilde karşı karşıya gelmesine neden olan Threads'in logosunun, halihazırda hizmet vermekte olan başka bir şirketin logosuna benzerliği tartışmaya sebep oldu.

Mark Zuckerberg yine bildiğimiz gibi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Facebook, sosyal medya uygulaması ile şirketi birbirinden ayırmak için şirketin adını Meta olarak değiştirmiş ve yeni bir logo tanıtmıştı. Meta'nın yeni logosu da tanıtıldığı ilk zamanlarda kopya logo iddiaları ile gündeme gelmişti. Şimdi, Meta'nın yeni uygulaması Threads'de benzer bir iddia ile gündemde.

Threads'in logosu, Alman şirket apotheken.de ile ciddi bir benzerliğe sahip. Söz konusu benzerlik ilk olarak Reddit kullanıcılarının dikkatini çekti ve kullanıcılar, Meta'nın logoyu çalmış olabileceği iddiası üzerine tartıştılar. Bu konuda karşıt görüşlerin olduğu söylenmeye devam ediyor..

Bir grup, Meta'nın hemen her şeyi kopyaladığı gibi logoyu da kopyalamış olabileceğini savunuyor. Bir diğer grup ise Meta'nın yalnızca '@' işaretinin bir varyasyonunu kullandığını, iki logo arasındaki benzerliğin bir tesadüf olduğunu dile getiriyor. Hatta bir kullanıcı, "Benden 'A' harfi ile 20-30 tane logo tasarlamamı isteseydiniz apotheken.de logosunu daha önce görmeme rağmen biri mutlaka buna benzerdi." diye konuştu.

Bakmadan Geçme