• Haberler
  • Konya
  • Türkiye'de konut satışlarında düşüş yaşandı: Konya nasıl etkilendi?

Türkiye'de konut satışlarında düşüş yaşandı: Konya nasıl etkilendi?

Türkiye genelindeki konut satışlarında Mart ayında hafif bir düşüş yaşanırken, Konya'da ise konut satışlarında bir miktar artış gözlendi.

Türkiye'de konut satışlarında düşüş yaşandı: Konya nasıl etkilendi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Türkiye genelinde konut satışları Mart ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0,1 azalarak 105 bin 394 oldu. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük metropoller öne çıkarken, Ardahan, Bayburt ve Hakkari gibi illerde ise konut satışları daha az oldu.

Bu genel tabloya bakıldığında, Konya'da da konut satışlarında bir miktar artış yaşandığı görülüyor. Mart ayında 165'i ipotekli, 2 bin 171'i diğer satışlar olmak üzere toplamda 2 bin 336 konut satışı gerçekleşti. Ancak, geçen yılın Mart ayına kıyasla Konya'da konut satışlarında bir azalma yaşandığı dikkat çekiyor. 2023 yılı Mart ayında 2 bin 916 konut satışı yapılmıştı.

Öte yandan, yabancılara yapılan konut satışlarında da belirgin bir düşüş gözlemleniyor. Mart ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 47,9 azalarak bin 778 konut satışı gerçekleşti. Rusya vatandaşları, Türkiye'den en fazla konut satın alan yabancılar arasında öne çıkarken, onları İran, Ukrayna ve Irak vatandaşları takip etti.

Türkiye genelindeki konut satışlarındaki bu dalgalanma, ekonomik ve piyasa koşullarının yanı sıra dış faktörlerin de etkisiyle değişiklik gösteriyor. Ancak, Konya gibi büyük şehirlerdeki konut piyasasının istikrarlı bir şekilde büyümeye devam etmesi, gayrimenkul sektörünün ülke genelindeki önemini ve etkisini bir kez daha gösteriyor.

Bakmadan Geçme