• Haberler
  • Güncel
  • Matlaşan bulaşıkları parlatma sırrı. Restoranlar hazırladığı bu karışımı uyguluyor…

Matlaşan bulaşıkları parlatma sırrı. Restoranlar hazırladığı bu karışımı uyguluyor…

Bulaşık makinesinde yıkamaya bağlı olarak zamanla matlaşan bulaşıkları parlatmanın sırrını restoran çalışanları biliyormuş…

Zamanla kullanıma bağlı olarak cam bardaklar ya da sürahiler matlaşıyor. Bunun en büyük nedeni ise bulaşık makineleri ve kullanılan kimyasallar oluyor. Özellikle uzun süreli kullanımlarda cam bardaklar çizilerek matlaşıyor. Bu durum ev hanımlarının ise canını oldukça sıkıyor. Fakat restoranlarda uygulanan bir yöntem ortaya çıktı.

MAT BULAŞIKLARINIZI SİRKEYE YATIRIN!

Bulaşıklarınız eğer sürekli makinede yıkanıyorsa matlaşması çok normal ve sıradan bir durumdur. Onları eski parlak ve gözalıcı görünümüne kavuşturmak için ise sirke tek başına yeterli oluyor. Yeteri kadar suyu ve sirkeyi bir kaba alın. İyice karıştırın ve bulaşıklarınızı bu karışım suyun içerisine yatırın lekelerin yoğunluğuna bağlı olarak 5-10 dakika arasında suda bekletin ve ardından çıkarıp bir bez yardımıyla ovalayın. Sirke sayesinde kalsiyum ve su izleri çıkacaktır. 

Matlaşan bulaşıkları parlatma sırrı. Restoranlar hazırladığı bu karışımı uyguluyor…

DİŞ MACUNU IŞIL IŞIL YAPACAK…

mynet.com verdiği bir temizlik tüyosunda diş fırçasına sıkılan diş macunu sayesinde bulaşıkların parlatılabildiğini belirtti. Diş fırçanıza, günlük kullandığınız diş macununu sıkın ve ıslatın. Ardından matlaşan bardağınızın içini ve dışını dairesel hareketler ile güzelce fırçalayın. Bu işlemin ardından bekletmeden bardağınızı ılık su ile durulayın. 

LEKELER LİMON+TUZ İKİLİSİNİN ÖNÜNDE DURAMAYACAK

İkiye böldüğünüz limonu, tuza bandırın. Ardından matlaşan bardakların içini ve dışını kuvvetli bir şekilde ovun. Bulaşıklarınızdaki yeniliği fark edeceksiniz.

BULAŞIK MAKİNESİ KULLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN 10 MADDE

Evinizde kullandığınız bulaşık makineleri aslında bulaşıklarınız için zararlı olabilir. Bu nedenle bazı kullanım tüyolarını bilmeniz gerekir. 

Bulaşık makinesi kullanırken dikkat edilmesi gereken 10 madde şöyle: 

Yüklemeyi Doğru Yapın:

Bulaşıkları düzgün bir şekilde yerleştirin ve bulaşıklar arasında boşluk bırakın. Bulaşıkların birbirine temas etmemesi, daha iyi temizlik sonuçları almanıza yardımcı olur.

Bulaşıkları Ön Yıkamayın:

Modern bulaşık makineleri, bulaşıkları önceden yıkamanıza gerek olmadan kirliliği çıkarmak için tasarlanmıştır. Sadece büyük yiyecek kalıntılarını kazıyın ve makineye yerleştirin.

Doğru Deterjanı Kullanın:

Bulaşık makinesi için özel olarak tasarlanmış bulaşık deterjanı kullanın. Elde bulaşık yıkamak için kullanılan deterjanlar bulaşık makinesinde köpürebilir ve sorunlara neden olabilir.

Sıcaklık Ayarını Kontrol Edin:

Bulaşık makinenizin sıcaklık ayarlarını kontrol edin ve gerektiğinde doğru sıcaklığı seçin. Genellikle 60-65°C sıcaklık bulaşıkları etkili bir şekilde temizler.

Bulaşıkları Çabuk Yıkayın:

Bulaşık makinesini dolu bir şekilde çalıştırın, ancak bulaşıkları fazla bekletmeden yıkayın. Bu, kötü kokuların oluşmasını önler.

bBulaşık makinenizin periyodik bakımını yapın. Filtreleri temizleyin, su yumuşatıcıyı doldurun ve kapı contasını temiz tutun.

Deterjan Dozajını Kontrol Edin:

Deterjan dozajını ayarlayın ve gerektiğinde azaltın. Fazla deterjan kullanmak köpüklere ve kötü temizlik sonuçlarına neden olabilir.

Plastik Ürünler İçin Dikkat Edin:

Plastik tabak, bardak ve kaplar zaman zaman bulaşık makinesinde lekeler oluşturabilir. Bu nedenle, plastik ürünleri üst raf veya özel plastik bulaşık sepetlerinde yıkayarak bu riski azaltabilirsiniz.

Sessiz Saatlerde Çalıştırın:

Bulaşık makinenizi mümkünse gürültülü saatlerde değil, sessiz saatlerde çalıştırarak enerji tasarrufu yapabilirsiniz.

Kullanım Kılavuzunu İnceleyin:

Bulaşık makinenizin kullanım kılavuzunu okuyun ve üretici tarafından önerilen özel kullanım talimatlarına uyun.

Kaynak: mynet.com * Derleme: hakimiyet.com

Bakmadan Geçme