MEB yardımcı kitap dağıtmaya devam ediyor

Eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı tarafından tüm eğitim kademelerinde ve sınıf seviyelerindeki öğrencilere yönelik hazırlanan ve basımı yapılan ücretsiz yardımcı kaynak ders kitapları öğrencilere dağıtılmaya devam ediyor.

MEB yardımcı kitap dağıtmaya devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KONYA HABER: Bu kapsamda ortaokullarda 8. sınıf düzeyinde (3 kitap) ve ortaöğretim kurumlarında 12. sınıf düzeyinde öğrenimlerini sürdüren öğrencilerimizin istifadelerine sunulmak üzere TYT (3 kitap), AYT (9 kitap), YDT (3 kitap), deneme sınavları ile 9,10,11,12. sınıf düzeyinde hazırlanan “Dört Dörtlük Konu Pekiştirme Testleri” (16 kitap), 12. sınıf düzeyinde “YKS Yeterlilik Testleri” (2 kitap) olmak üzere toplam 36 çeşit kitaptan oluşan yardımcı kaynaklar il genelinde okullara dağıtıldı.

2022-2023 eğitim öğretim yılının birinci döneminde tüm kademelerdeki öğrencilere 160 milyon yardımcı kaynak dağıtılmıştı. İhtiyaçları dikkate alınarak hem derslerine yardımcı olmak hem de YKS ve LGS'ye hazırlık süreçlerine destek olmak üzere ortaokul 8’inci sınıf ve ortaöğretim kademesindeki tüm öğrencilere ikinci dönemin başlangıcından bu yana yaklaşık 30 milyon yardımcı kaynak daha ücretsiz olarak dağıtıldı. Böylelikle eğitim öğretim yılının başından bu yana tüm öğrencilere ulaştırılan yardımcı kaynak sayısı 190 milyona ulaşmış oldu.

KONYA HABER - HAKİMİYET

Bakmadan Geçme