Mega Akıl Zeka Oyunları Yarışması'nda final heyecanı 

Meram Belediyesinin ödüllü eğitim projesi MEGA kapsamında düzenlenen Akıl Zeka Oyunları Yarışması'nda final heyecanı yaşandı. Final karşılaşmaları sonunda ilkokullarda birinci Gödene TOKİ Şehit Yunus Berber İlkokulu olurken, ortaokullarda ise ise Şehit Ömer HalisMega Akıl Zeka Oyunları Yarışması'nda final heyecanı demir İmam Hatip Ortaoukulu şampiyon oldu. 

Mega Akıl Zeka Oyunları Yarışması'nda final heyecanı 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen finallere Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Yeni nesil eğitim, öğretim projesi MEGA kapsamında düzenlenen yarışmalarda ilk olarak ilçede bulunan ilk ve ortaokullar kendi öğrencileri arasında seçmeler gerçekleştirerek, okullarını temsil edecek öğrencileri belirlediler. Yarışmanın ikinci basamağında ise her öğrenci kendi oynadığı oyun grubunda lig usulü toplam 6 maç gerçekleştirdi ve böylelikle dereceye giren öğrenciler belirlendi. 

Mega Akıl Zeka Oyunları Yarışması'nda final heyecanı 

ÖĞRENCİLER ŞAMPİYONLUĞU GÖĞÜSLEMEK İÇİN KIYASIYA YARIŞTI

Müsabakaların finallerinde ise 39 ilkokuldan 122, 37 ortaokuldan 116 olmak üzere toplam 238 öğrenci şampiyonluk için ter döktü. İlkokul öğrencileri; mangala, q-bitz, equilibrio, pentago ve küre kategorilerinde ortaokul öğrencileri;  kulami, reversi, mangala, pentago ve küre kategorilerinde şampiyonluk için mücadele verdi. Birbirinden heyecanlı karşılaşmaların yaşandığı finaller sonrası ilkokullarda Gödene TOKİ Şehit Yunus Berber İlkokulu birinci, Kemal Hatipoğlu İlkokulu ikinci, İbrahim Hakkı Konyalı İlkokulu üçüncü oldu. Ortaokullarda ise Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaoukulu birinci, Zafer Ortaokulu ikinci, Ticaret Borsası Ortaokulu ise üçüncü oldu. Şampiyonlar ödüllerini Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ve Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca’nın elinden aldılar. 

Mega Akıl Zeka Oyunları Yarışması'nda final heyecanı 

BAŞKAN KAVUŞ; “ÇOCUKLARIMIZLA GURUR DUYDUK”  

Ödül töreninde yaptığı konuşmaya yarışmalara katılan tüm öğrencileri tebrik ederek başlayan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Yarışmaya katılan her bir çocuğumla gurur duyuyorum”  diye konuştu. Meram Gelişim Akademisi MEGA’yı adı ve içeriği ile büyük bir proje olarak nitelendiren Başkan Kavuş, MEGA’da geçen üç yıl içinde verimli projeler üretildiğini kaydetti. Bunda en önemli paylardan birinin eğitimcilerde olduğunu ifade ederek onlara teşekkür eden Başkan Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Eğitimcilerimiz ve müdürlerimiz bu projeye gerçek anlamda sahip çıktı. Hepsine şükranlarımı sunuyorum. Bugün burada yarışan çocuklarımızı da tebrik ediyorum. finale kalmak, yarışı birinci bitirmek güzeldir ama bu noktada gayret, hassasiyet ve cesaret göstermek de en az bunlar kadar güzel ve bunlar kadar önemli bir başarıdır. Bu sebeple, öncelikle bu güzel etkinliğe katılan tüm çocuklarımı, sonrasında da finallere katılma başarısı gösteren tüm öğrencilerimizi yürekten kutluyorum.”   

Mega Akıl Zeka Oyunları Yarışması'nda final heyecanı 

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YİĞİT; “HER ZAMAN EĞİTİM CAMİASININ YANINDA OLAN MERAM BELEDİYESİNE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”

Meram Gelişim Akademisi (MEGA) çatısı altında Meram Belediyesi ile birlikte yürüttükleri faaliyetlerin çocukların eğitimine önemli katkı sunduğunu ifade eden Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Konya belediyelerinin eğitime verdiği desteklerle şehrin eğitim kalitesinin arttığını ve daha ileriye götürdüklerini belirtti. Bunun için belediyelere şükranlarını sunan İl Milli Eğitim Müdürü Yiğit, “Bu faaliyetler kapsamında yine Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi gibi güzel bir mekanda çocuklarımızla birlikteyiz. Bu etkinliklere destek veren öğretmenlerimiz ve müdürlerimiz de var. Onlara da teşekkür ediyor, öğrencilerimizin gelişimi adına böyle faaliyetleri devam ettireceğimizi ifade etmek istiyorum” diye konuştu.  


 

Bakmadan Geçme