• Haberler
  • Konya
  • Mehmet Alagöz, Simit ve Poğaça'ya gelen zammın nedenini açıkladı!

Mehmet Alagöz, Simit ve Poğaça'ya gelen zammın nedenini açıkladı!

Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Alagöz, Konya'da simit ve poğaça fiyatlarına gelen zammın nedenini açıkladı.

Mehmet Alagöz, Simit ve Poğaça'ya gelen zammın nedenini açıkladı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KONYA HABER: Konya’da ekmeğin ardından simit ve poğaçaya zam geldi. Geçtiğimiz nisan ayında gelen zamla birlikte 7 liraya yükselen simidin fiyatı yeni zamla birlikte 9 TL oldu. Bu konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Mehmet Alagöz, “Toprak Mahsulleri Ofisinin 2023 yılı ton başına ekmeklik buğdayda 8.250 ve arpada ise 7.000 TL olarak belirlenmişti. Buna ilave destek verileceği duyurulmuştu. Piyasa şartlarına, maliyetlere ve toplam talep dikkate alındığında ton başına buğday ve arpa fiyatının daha da yüksek olması gerekiyordu. Çiftçi mağdur edildi. Neredeyse çiftçiden  zarar etmesi pahasına düşük rakamlar üzerinden buğdayın alınmasına rağmen ekmek, simit, vb.. temel gıda ürünlerindeki fiyat artışlarının önüne geçilemiyor. Bunun en temeli hükümetin her ne kadar çiftçinin elinden ürününü düşük fiyata alsa da, diğer üretim maliyetlerindeki yükselişi engelleyememesidir.” İfadelerini kullandı. Mehmet Alagöz, Simit ve Poğaça'ya gelen zammın nedenini açıkladı!

"HÜKÜMET ELİYLE MALİYETLER YÜKSELTİLİYOR"
Hükümet eliyle maliyetlerin yükseldiğini öne süren Alagöz, “Örneğin, akaryakıt, elektrik, su, KDV oranlarına hükümet eliyle yapılan zamlar, ekmek ve simit başta olmak üzere pek çok ürünün fiyatlarının artmasına neden olmakta. Bu fiyat artışları, üreticilerin maliyetlerini düşürecek politikalar alınıncaya kadar devam edecektir.” Şeklinde konuştu. 

KONYA HABER - KONYA HAKİMİYET HABER

Bakmadan Geçme