Meram Belediye başkan adayı Özerdem 'Meram, küme düştü'

Yeniden Refah Partisi (YRP), Meram Belediye başkan adayı Mustafa Özerdem ve beraberindeki heyet gazetemize ziyarette bulundular. Ziyaret esnasında konuşan Mustafa Özerdem, Meram'ın ivme kaybettiğini açıkladı. 

31 Mart Yerel Seçimleri için Konya’da çalışmalarına ara vermeden devam ettiren Yeniden Refah Partisi, gazetemize ziyarette bulundu.

Meram Belediye başkan adayı Mustafa Özerdem ve beraberindeki heyeti gazetemizin İmtiyaz Sahibi Yusuf Gürbüz karşıladı.

Ziyaret esnasında 31 Mart Yerel Seçimleri hakkında konuşan Mustafa Özerdem, “Meram ivme kaybetti, değer kaybetti tıpkı Konyaspor’a yapmış oldukları gibi Meram’a daha fazlasını yaptılar.

 Meram, küme düştü. Meram’ı bu durumdan Allah’ın iziyle ayağa kaldıracağız. Şimdi bunu nasıl yaptılar Meram’ı itibarsızlaştılar.

İnsanımıza gerekli değeri vermediler. Yapılması gereken hizmetleri yapmadıkları için 70 bin insanımız Meram’ı terk etti.” dedi. 

"MERAM'DA KONUT SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ"


Meram bölgesinde konut sorununun olduğuna dikkat çeken Meram Belediye başkanı Mustafa Özerdem, “Karatay veya Selçuklu’daki bir dairenin fiyatıyla Meram’daki bir dairenin fiyatını karşılaştırdığımız zaman, oralardaki dairlerin değer durumunun daha fazla olduğunu görüyoruz.

Örneğin, oradaki ilanlarda diyor ki, ‘şehir hastanesine 5 dakika, adliyeye 5 dakika’ diye ama Meram’da kamu binaları bile kalmadı.

Biz öncelikle kaçırılmış olan bir hikmetleri Meram’a geri getireceğiz. Öncelikli organize sanayi bölgeleri olmak üzere 2 tane organize sanayi bölgesinin merhaba planlıyoruz.

Ve sonrasında da sosyal konutlarla insanımızı kira meselesinden ve ev sahibi olabilme meselesinden ortadan kaldıracağız.” şeklinde konuştu. 

Meram Belediye başkan adayı Özerdem 'Meram, küme düştü'

“MERAM’IN, SELÇUKLU’NUN VE KARATAY'IN TRAFİK SORUNUNU BİZ ÇÖZECEĞİZ”


Sözlerini Konya’daki trafik sözlerine değinerek devam ettiren Özerdem, “Öncelikle ulaşım meselesi, Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğunda ama bizim yapacağımız

planlamalarla bunu çözeceğiz. Şöyle bir iddiamız var bizim. Meram’ın, Selçuklu’nun ve Karatay'ın trafik sorununu biz çözeceğiz.

Meram 350 bin nüfusu var. 100 bin insanı sanayilerde çalışmak için her sabah diğer bölgelere çıkıyor. Bu ne demek? 100 bin insan trafik oluşturuyor.  Selçuklu ve Karatay'ın trafiğini de onlar oluşturuyor. 


Biz diyoruz ki, Meram bölgesine 2 tane Organize Sanayi Bölgesi yaparsak ve onun yakınlarına da konutları imal ettiğimiz zaman Konya'nın trafik problemini çözmüş olacağız.

Çünkü belediye başkanları, geniş yol yapmak ve köprü yapmaya trafiği çözmek olarak düşünüyorlar. Halbuki şehircilik o değil, şehircilik öncelikle planlama ister.

Organize sanayinin altyapısını hazırladık. Yapacağımız organize sanayi bölgesi, tarıma dayalı bir organize sanayi bölgesi olacak ve Konya için ve Meram için çok güzel bir proje bu.

Bunu biz Organize Sanayi Bölgeleri Başkanlığı tarafından da konuştuğumuz zaman dedi ki, böyle bir proje Konya için daha gelmedi.” ifadesinde bulundu. 

“BİZ 3 BELEDİYECİLİĞE DE KARŞI ÇIKIYORUZ”    


Esnaf gezileri sırasında halktan olumlu dönütler aldıklarını vurgulayan Mustafa Özerdem, “Vatandaş ve esnaflarımızı gezerken, çok iyi dönütler alıyoruz.  

Vatandaşımız bugüne kadar alternatif olmadığı için maalesef sürekli aynı kişileri seçti. Aynı partileri seçti ama önlerinde bir alternatif var.

Bizim genel başkanımız şunu söylüyor, biz 3 belediyeciliğe de karşı çıkıyoruz. Nedir bu 3 belediyecilik anlayışı?

Birisi rantçı belediyecilik ikincisi heykelci belediyecilik anlayışı, diğeri de örgütçü belediyecilik anlayışı. Biz bunların tamamına karşı olduğumuzu belirtiyoruz.” diye konuşarak sözlerini tamamladı. 
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme