Meram'da bu alanda çığır açacak proje

Meram Belediyesi'nin inovatif projelerinden biri olan 'Akıllı Atık Toplama' sistemi tüm ilçede faaliyete geçiyor. Zamandan ve mali açıdan büyük yararlar sağlayan sistemin artık ilçe genelinde aktif hale geldiğini ifade eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, sistemin temizlik ve güvenlik noktasında ilçede yeni bir çığır açtığını ifade etti. 

Meram'da bu alanda çığır açacak proje
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meram Belediyesi tarafından yeraltı çöp konteynerleri için geçtiğimiz yıl hayata geçirilen ‘Akıllı Atık Toplama’ sistemi artık tüm ilçe genelinde aktif hale getirildi. Zamandan ve mali açıdan önemli faydalar sağlayan sistem, tehlike oluşturan ve maddi açıdan zarar veren yangınlara da hızlı müdahalenin önünü açıyor. Geçtiğimiz yıl büyük oranda kurulumu tamamlanan sisteme eksik kalan 500 yeraltı çöp konteyneri daha eklendi. Köyceğiz, Alavardı ve Gödene Mahalleleri başta olmak üzere eksik kalan yeraltı çöp konteynerlerinin de eklenmesiyle ilçe genelindeki tüm yer altı konteynerler sisteme dahil edilmiş oldu. Yer altı çöp konteynerlerine de takılan sistemde konteynerlerin doluluk oranları merkezi olarak izlenip, boşaltma zamanları için bir yol haritası çıkarılabiliyor. 

BAŞKAN KAVUŞ; “SİSTEMİ İLÇE GENELİNDE YAYGINLAŞTIRIYORUZ”   

Zamandan ve mali açıdan önemli faydalar getiren ‘Akıllı Atık Toplama’ sisteminin kaynakların verimliliği noktasında büyük yarar sağladığına vurgu yapan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “Akıllı Atık Toplama projesi temiz ve sağlıklı şehir anlayışımızın en güzel yansımalarından biridir. Çöp konteyneri boşaltılması gereken seviyeye geldiğinde merkeze sinyal gönderiyor ve ekiplerimiz bu noktaya yönlendiriliyorlar. Böylece yakıttan, personelin zamanını doğru ve yerinde kullanmasına kadar pek çok açıdan tasarruf sağlanıyor. Göreve başladığımız günden bu yana kaynakları doğru ve verimli kullanma yönünde gayret sarfettik. Bugün geldiğimiz noktada bu hedef için önemli adımlar attık. ‘Akıllı Atık Toplama’ sistemi de bu hedefimiz için atılmış önemli bir adımdır” diye konuştu. 

BAŞKAN KAVUŞ; “SİSTEM PEK ÇOK AÇIDAN BÜYÜK YARARLAR SAĞLIYOR” 

Akıllı şehir atık yönetim sisteminin ekonomik ve zaman tasarrufuna sağladığı yararların yanı sıra diğer pek çok açıdan da önemli fayda sağladığına işaret eden Başkan Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Çöp konteynerine yerleştirilen sensörler ayrıca ısı ve sıcaklık artışı ile ilgili de merkeze bilgi ulaştırıyor. Çöp konteynerine atılan ateşli atıklar yangına, dolayısıyla paniğe ve maddi zarara da sebep veriyor. Sensörler sayesinde ısı artışı olduğunda sistemimize uyarı geliyor. Böylelikle yangın tahlikesine karşı tedbir almamızı sağlıyor. Ayrıca bu sistem, çevre kirliliği, kötü görüntü ve çöp kokusu problemlerini de asgariye indirmektedir” 
 

Meram'da bu alanda çığır açacak proje
Meram'da bu alanda çığır açacak proje
Meram'da bu alanda çığır açacak proje
Yorumlar 1
Akın Çakın 28 Nisan 2023 09:31

Meram alavardı mahallesi Gülsah Sok yağmur sitesi karşısında yıllardır bulunan yeraltı çöp konteyneri sökülüp götürüldü. Neden? Bu durum modern hizmette geriye gidiş değil midir?

Bakmadan Geçme