Meram Gödene Evleri'nin Temeli Atıldı

Meram'ın yaşadığı tarihi değişim ve dönüşüm sürecinde bir eşik daha geçildi. Meram Belediyesi öncülüğünde kurulan Gödene Evleri'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Meram Gödene Evleri'nin Temeli Atıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kentsel dönüşüm projesinin 9’uncu ayağı olan Gödene Konut Kooperatifinin temeli bugün atıldı. Temel atma törenine Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular ve birçok vatandaş katıldı.
Dört yıla yaklaşan hizmet serüvenini büyük bir özveri, gayret ve heyecanla sürdürdüklerini belirten Meram Belediye Başkanı Mustafa kavuş, ‘’Kadınından erkeğine, gencinden yaşlısına, uzak mahallelerden merkeze, her bir Meramlı için hemen hemen her alanda yürüttüğümüz projeler bu serüvenin en kısa özeti oldu elhamdülillah. Aslında bugüne kadar bunun da bir kısa bir özetini geçmek istiyorum. Beş ayrı etapta yüz altmış beş bin metrekarenin üzerinde yürütülen ve toplamda bir buçuk milyarın üzerindeki maliyetiyle geri dönüşüm projesi bugün temelini atacağız. Yedi bin iki yüz elli iki konut, oluşturulan yaklaşık beş yüz elli bin metrekare sosyal ve yeşil alan ve teslim edilen üç bin sekiz yüz altı daire sayısı ile büyük konut hamlesi, Meram bağları Projesi geçtiğimiz aylarda temelini attığımız Yaka Sosyal Tesisi, Konağı eski stadyum millet bahçesi, Meram Çamlıbel çevre düzenlemesi, ilçeye kazandırdığımız kafe meydanlar, Alaattin Cephe Rehabilitasyon Projesi, rekor düzeyde gerçekleştirdiğimiz metrekare ve ilgilenen vatandaşımız açısından on sekizinci madde uygulamaları daha uzun yıllar boyunca doğal gaz kullanması mümkün olmayan beş ayrı mahallemizi doğal gaz ile buluşturma başarımız, dökülen milyonlarca metrekarelik asfalt ile ilçeye kazandırdığımız konforlu ulaşım’ ’ifadelerine yer verdi.
Meram Gödene’ye yapılacak konutların 7 bin 252 civarına ulaştığını belirterek, evlerin sadece duvardan ibaret olmayacağını dile getiren Mustafa Kavuş, ‘’ Meram’a ve Meramlı olarak özel olarak hayata geçen Göden evlerinde de tıpkı diğerlerinde olduğu gibi sadece duvardan ibaret evler üretilmeyecek. Huzurla yaşanacak yuvalar, sosyal alanlarıyla yeni bir yaşam alanı doğacak inşallah. Huzurlu ve güvenli bir şehir anlayışımızın en güzel şekilde yansıtacak olan gödene evleri toplamda 276 daireden oluşacak. 23 bin metrekare arsa alanı üzerinde zemin artı beş katlı 12 ayrı bloktan oluşacak. olan konutlar  2 artı büyüklükte 122 metrekare büyüklükte projelendirildi. 6 bin metrekare sosyal Yaşam alanı içerisinde ise yeşil alan çocuk oyun alanları ve spor alanları ile sakinlerine ferah ve konforlu bir yaşamın kapılarını aralayacak inşallah. Büyük konut hamlemiz gödene evleriyle birlikte adına yakışır bir şekilde söylemesi ve dile çok kolay geliyor ama 7 bin 252 konuta ulaştı elhamdülillah. Bu rakam ile başlı başına verilen emeklerin yoğun çabalarımızın ve yakalanan başarının bir göstergesidir. Allah mahcup etmesin kazasız belasız tamamlamayı ve hemşerilerimizin sağlıkça oturmalarını görmeyi nasip etsin bize. Bir seferberlik ruhu ile yürüttüğünüz bu hamlenin 9 uncu ayağa olan gödene konut yapı kooperatifinin temelini şehrimize ve meramımıza mahallemize hayırlı uğurlu olsun inşallah.’ ’şeklinde konuştu.
Türkiye yüz yılı vizyonuna Meram'dan verilen destek çalışmalarını Burada kısaca başlıklar halinde anlatmaya çalıştığını dile getiren Mustafa Kavuş, ‘’ Birçoğu da yakın zamanda inşallah açılışa hazır hale gelmiş olacak. Bir kısmı tamamen bizim tarafımızdan yapılıyor. Bir kısmını da Konya Büyükşehir Belediyemiz ve Çevre Bakanlığımız başta olmak üzere diğer bakanlıklarımızla beraber yürütüyoruz hepsinin ortak tarafı ise her bir yatırımın, her bir projenin ve her bir temelin yarının modern, müreffeh meramına aranan birer kapı olması. Tüm bu yatırımların bize anlattığı şey ise Meram öyle sessiz sedasız değil. Gümbür gümbür bir değişim ve dönüşüm süreci yaşadığıdır.
 Meram yarınlar için bugünden Kelime'nin tam anlamıyla bir şantiye görüntüsü veriyor. Bu başarıların arka planında bizlere her daim destek veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendiden, Çevre Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum'a, diğer tüm bakanlarımızdan Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay'a desteklerle gelen bu başarılı süreçte büyük pay sahibi olan herkese şükranlarımı sunuyorum.’’dedi.


“Niyet temiz olunca bereket artıyor”


Ak Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, geçmişteki seçim çalışmalarını anarak, zamanında şu anki yaptıkları çalışmaların yüzde 50’sini bile hayal edemediklerini dile getirdi. Mustafa Dolular, “Niyet temiz olunca bereket artıyor. Bu yatırımları dört yıl önce o seçim çalışmaları döneminden Meram Belediye Başkanımız olduğunda yapacağımız işler diye sıralasak, aklımız ermezdi. Yani ne parası aklımıza ererdi, ne vakti aklımıza ererdi. Konya belediyeciliği, AK Parti belediyeciliği ve niyetlerin salihliği, tüm en alt kademeden, en üst kademeye kadar bakanımızdan, belediyemizin en alt kademesinde çalışan arkadaşlarımıza kadar herkesin bir salih niyetle Meram'a, vatana, millete hizmet niyetiyle yapmış olduğu hizmetlerde Rabbim hem zamanını hem parasını bereketlendiriyor elhamdülillah. Meram Belediyesinde durmak yok. Çalışmaya devam. Meram Belediyesi tarafından, burada da inşallah 7 binin üzerinde aileyi, yeni bir yaşam alanına kavuşturmaya vesile oldu. 276 ailemiz daha inşallah yeni bir yaşam alanına sahip olacak” diyerek konuşmasını bitirdi.

“Ferah ve konforlu bir yaşam bağlılığı sağlanacak”


Meram Belediyesinin ilçe genelinde yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Gödenevleri’nin kurulmasına öncülük eden Konya Büyükşehir Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Meram’ın komple ihtiyacının karşılanması anlamında önemli bir katkı sağlayacağını belirtti. Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, “Toplamda 23 bin metrekare arsa alanına sahip olan kooperatifte 276 dairenin yanında 6 bin metrekare sosyal yaşam alanı içerisinde yeşil alan, çocuk oyun alanları, spor alanları ve yürüyüş yolları ile site sakinleri de ferah ve konforlu bir yaşam bağlılığı sağlanacak. Başta Meram Belediyemiz olmak üzere tüm ilçe belediyelerimizde ve siz değerli hemşehrilerimizle aramızda bu dayanışmayı daha da kuvvetlendirerek şehrimizin dört bir yanına hizmet ve projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz” diyerek temelini attıkları hayata geçecek kooperatifin Meram’a ve Konya’ya hayırlı olmasını diledi.

 

 

Bakmadan Geçme