Meram Lavanta Bahçesi Açıldı 

Meram Belediyesi tarafından Dere Mahallesi'nde 20 bin metrekarelik araziye kurulan lavanta bahçesi düzenlenen törenle açıldı.

Meram Lavanta Bahçesi’nin açılışına AK Parti Konya Milletvekili M. Hakan Özer, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, Ak Parti Meram İlçe Kadın Kolları Başkanı Serpil Yurdaışık, Selçuklu Belediye Başkan Vekili Faruk Ulular, Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Hamdi Demir, Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Taşdemir, Meram Belediyesi Meclis Üyeleri, AK Parti Konya ve Meram teşkilat mensupları katıldı. Yağmur eşliğinde gerçekleştirilen açılış töreni renkli görüntülere sahne oldu. 

KAVUŞ; “LAVANTA BAHÇEMİZ ZİYARETÇİLERİNE DOYUMSUZ ANLAR YAŞATACAK GÜZELLİKTE” 

Törende misafirlerine lavanta bahçesi hakkında bilgi veren Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, lavanta bahçesinin, 20 bin metrekarelik bir alanın 10 bin metrekaresi içerisinde ziyaretçilerini ağırlayacağını belirterek “Yapılan 190 metre ahşap iskele yol ile ziyaretçilerimiz rahatlıkla burayı gezebilecekler. İçerisinde bulunan, mermer su havuz pergolesi, oturma bankları, seyir terası, salıncak terası, 365 metrelik sağlıklı yaşam parkuru ve yüz metrelik gül kemerleri ile ziyaretçilere sosyal donatılarıyla da doyumsuz anlar yaşatacak. Bahçemize diktiğimiz birbirinden güzel diğer çiçeklerimiz de bahçemizin güzelliğine güzellik katacak. Burada huzur, estetik, doğal güzellikler var. Manzara, sağlık var. Tarım var, turizm var. Kısaca burada insana ve insan ruhuna dokunan her şey bir arada. Tüm vatandaşlarımızı, muhteşem güzelliği ile gözlere, yaydığı kokularla ruhlara dokunan Meram Lavanta bahçesini görmeye, lavantanın büyülü dünyasını yaşamaya davet ediyorum” şeklinde konuştu. 

UZBAŞ ‘KONYAYA RENK KATACAK’

Meram Lavanta Bahçesi’nin, her köşesinde tarihi taşıyan ve muhteşem doğal güzelliklere ev sahipliği yapan dört mevsimin şehri Konya’ya renk katacağını kaydeden Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş da Meram’ın da sahip olduğu güzellirlerle, yeşil dokusuyla, tarihi ve kültürüyle her sokağında birbirinden kıymetli değerler taşıdığına vurgu yaptı. 

ANGI, “BAŞKAN KAVUŞ VE EKİBİ İLÇEYİ İLMEK İLMEK DOKUYOR” 

Yağan yağmur sebebiyle bereketli bir zaman yaşadıklarını belirten AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da, Meram Lavanta Bahçesi için öncelikle Başkan Kavuş ve ekibine teşekkür eden Angı, “Başkanımız ve ekibi ilçemizi güzelleştirmek adına ilmek ilmek dokuyorlar” dedi. Konya’nın bütününe bakıldığında da şehrin hızla büyüdüğünü ve geliştiğini ifade eden Başkan Angı, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu şehir adına ne kadar övünsek azdır. Bu şehrin sahipleri burada yaşayan tüm insanlarımızdır. Onlar şehri yönetenlerle birlikte Konya’yı ileriye, geleceğe ve güzelliklere taşıyor..” 

ÖZER, “GAYRETLİ ÇALIŞMALARINA ŞAHİT OLDUĞUMUZ BAŞKAN KAVUŞ’A ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM” 

Meram Lavanta Bahçesinin Konya’ya ve Meram’a hayırlı olmasını temenni ederek sözlerine başlayan AK Parti Konya Milletvekili M. Hakan Özer, Karatay’da başlayan lavanta bahçeleri geleneği, Meram’ın doğal zenginliğinin bir parçası oldu. Kazandırılan lavanta bahçesi ve diğer tüm yatırımları için gayretli çalışmalarına şahit olduğumuz Başkan Mustafa Kavuş ve ekibine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.   

Konuşmaların ardından Lavanta Bahçesi’nin açılışı gerçekleştirilirken protokol üyeleri, basın mensupları ve vatandaşlar bahçeyi gezdiler. Gezenleri kendine hayran bırakan Lavanta BAhlçesi yaz boyunca misaifirlerini ağırlayacak. 

Bakmadan Geçme