Meram Yavuz Sultan Selim orta okulunda trafik eğitimi

Meram Yavuz Sultan Selim Ortaokulundan 6-12 Mayıs Trafik Haftası dolayısıyla bir anlamlı etkinlik daha…

Meram Yavuz Sultan Selim orta okulunda trafik eğitimi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

    KONYA HABER:  6-12 Mayıs Trafik Haftası dolayısıyla Konya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından Meram Yavuz Selim Ortaokulu öğrencilerine trafik eğitimi verildi. Motosikletli polisler tarafından öğrencilere seminer verildikten sonra okul bahçesinde kısa bir de gösteri yapıldı.
     Konya Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü personeli öğrencilere verdikleri seminerde; “İnsanın en temel kutsal hakkı hayat hakkıdır. Trafik kazaları ise bu yaşam hakkını tehdit eden en büyük faktörlerdendir. Bu tehdidin ortadan kalkmasında en önemli etken ise küçük yaşlarda evde ve okulda verilmesi gereken trafik eğitimidir, insanların bilinçlendirilmesidir. Trafikte bilinç ve sorumluluk kişiye ne kadar erken yaşta kazandırılırsa sonuç da o kadar etkili olacaktır. Konya’mızda da trafik kurallarına uyulmaması dolayısıyla üzüntü verici kazalar yaşanmaktadır. Geleceğin sürücülerini yetiştirmek, trafik kültürünü yerleştirmek ve geliştirmek amacıyla verdiğimiz eğitimlerde trafikte sakin ve saygılı olma, sürücülere hoşgörü gösterme, sabırlı olma, birbirini uyarma, öfke kontrolü, emniyet kemeri, hız sınırlarına uyulmaması, makas atma, hatalı sollama konularında eğitimler veriyoruz. Düğün ve asker uğurlama törenlerinde de kurallara uyulmaması nedeniyle kazalar olmakta, mal ve can kayıpları insanların hayatları boyunca unutamayacakları acılara sevk etmektedir. Hatta hastanelerin vitrinleri olsa trafik kazaları bu kadar çok olmazdı belki de ibret alınırdı diye meşhur bir söz vardır. Zaten zaman zaman Emniyet Genel Müdürlüğümüz yol güzergâhlarına trafik kazası yapmış araçları koyarak insanların trafikte daha bilinçli ve kurallara uymalarını sağlamaya çalışmaktadır. Gelin millet olarak büyük acılar yaşamamak için hep birlikte kurallara uyalım, uymayanları uyaralım” diyerek konuşmasını tamamladı. 


 Meram Yavuz Sultan Selim Ortaokulu Müdürü Muhammed ACIYAN ’da okulumuza teşrif etmeleri ve öğrencilerimizi bilgilendirmeleri dolayısıyla Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü personeline teşekkür etti. Program sonunda toplu hatıra fotoğrafı çekimi ve polislerin okul bahçesinde yaptıkları gösteri neticesinde program sona erdi.

KONYA HABER - HAKİMİYET
 

Bakmadan Geçme