Meram'da şampiyonların gurur günü

Meram Belediyesi, son üç yılda ulusal ve uluslararası şampiyonalarda Meram'ı gururlandırarak başarılara imza atan Meram Belediyespor Kulübü sporcularını ödüllendirdi.

Meram'da şampiyonların gurur günü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meram Belediyesi, son üç yılda ulusal ve uluslararası şampiyonalarda Meram’ı gururlandırarak başarılara imza atan Meram Belediyespor Kulübü sporcularını ödüllendirdi. Spor camiasının önemli isimlerini buluşturan ödül töreninde konuşan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Meram Belediyesporla gurur duyduklarını kaydederek “Artık sporun kalbi Meram’da atıyor” dedi.

Son üç yılda ulusal ve uluslararası şampiyonalarda mücadele ederek madalyalar kazanan Meram Belediyesporlu sporcular ödüllendirildi. Tantavi Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen törene Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Meram Kaymakamı Ali Murat Kayhan, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, Selçuklu Belediye Başkanı Vekili Faruk Ulular, Konyaspor Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen, AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, AK Parti Meram İlçe Kadın Kolları Başkanı Serpil Yurdaışık, Ak Parti Meram Gençlik Kolları Başkanı Hasan Hüseyin Ülkü, ASKF Konya Şube Başkanı Remzi Ay, TSYD Konya Şube Başkanı Murat Dönmez, Meram Belediyespor Kulüp Başkanı Muhammed Işık, meclis üyeleri, sporcular, aileleri ve antrenörleri katıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan törende Meram Belediyespor’un tarihini ve başarılarını anlatan sinevizyon gösterisi ekrana yansıtıldı. Yine törende Meram Belediyespor Wushu takımı gösteri gerçekleştirirken salondakilerden büyük alkış aldı.

 

BAŞKAN KAVUŞ; “SPORUN KALBİ MERAM’DA ATIYOR”

Törende ilk konuşmayı gerçekleştiren ev sahibi Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, yapılan yatırımların ardından ilçenin pek çok güzel sıfatının yanına artık bir de ‘Spor Kenti’ ünvanının eklendiğini belirtti. Meram gençliğine sporu sevdirmek ve özendirmek amacıyla birbirinden değerli organizasyonlar, turnuvalar ve kamplar gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Kavuş, “Son üç yıl içinde belediyemizin kapıları tüm gençlerimize sonuna kadar açık olmuştur. Belediyemizin kapıları derken kastım sadece hizmet binamızın kapıları değil. O zaten herkese her daim açık. Asıl kastettiğim şey belediyemizin hizmet kapıları ve tüm imkanlarıdır. Tüm benliğimizle ve tüm birimlerimizle gençliğe en iyi hizmeti verebilmek, onlara güzel bir gelecek hazırlamak, gençlerimizin kendilerini geliştirebilmelerini sağlamak, hayallerini gerçeğe dönüştürebilmeleri ve hedeflerine ulaşabilmeleri için, onlara her türlü desteği veriyor ve gece gündüz demeden tüm gücümüzle çalışıyoruz. Geçtiğimiz üç yılda, yarınlarımızın teminatı olan gençlerimizin eğitimlerinin yanında spor yatırımlarını da fazlasıyla önemsedik. Geldiğimiz noktada, şunu da rahatlıkla söyleyebilirim; ‘Artık sporun kalbi de Meram’da atıyor’ Tüm bu spor yatırımlarımızın belki de en güzel meyvesi Meram Belediyesporumuz oldu. Bu vesile ile başarılı olan tüm sporcularımızı, antrenörlerini ve ailelerini yürekten kutluyor, başarıların devam etmesini temenni ediyorum. Sporcularımızın daha nice başarılarla bizlerin iftihar kaynağı olmayı sürdüreceğine yürekten inanıyorum” diye konuştu.

 

FATİH ÖZGÖKÇEN; “SPORDA TARİHİ YATIRIMLARIN ALTINA İMZA ATILIYOR”

Konyaspor Kulüp Başkanı ve Meram Belediyesi Meclis Üyesi Fatih Özgökçen de Konya’da spor yapmanın ve yapılan spor hizmetlerini görmenin kendisi ve tüm sporseverler için büyük keyif verici olduğunu söyleyerek, “Başta Konya Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere tüm ilçe belediyelerimiz kıymetli yatırımlara imza atıyor. İşte bugün burada gördüğümüz gibi bu yatırımların meyvelerini de dünya çapında başarılarla alıyoruz. Ödül almaya hak kazanan Meram Belediyesporlu kardeşlerimi gönülden tebrik ediyorum. Sadece yerel yönetimlerimiz değil, merkezi hükümetimiz de çok önemli spor yatırımlarının altına imza atıyor. Tesisleşme noktasında çok büyük hizmetler verildi. Bunlar için Spor Genel Müdürü’müzün şahsında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a da şükranlarımı sunuyorum. Şehirlerimize yapılan stadyumlar dünyaya mal olmuş büyük yatırımlar. Bu yatırımlardan nasibini alan Konyaspor’da şehrimizin markalarından biri. Gayretli çalışmalarla şu anda ligde ikinci sıradayız. Lig sonunda şehrimizde Şampiyonlar Ligi müziğini çaldırmayı hedefliyoruz. Bunun için şehrimizden destek istiyoruz” diye konuştu.

 

METİN ŞAHİN; “MERAM’IN BU MODELİ TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLMALI”

Kendisinin de ödül alan Meram Belediyesporlu sporcular kadar heyecanlı olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin de kendisinin de bu yollardan geçtiğini belirterek, “Sporcu için takdir edilmek, teşvik edilmek ve yaptığın işin karşılığını almak kadar güzel bir şey yoktur. Bu tür programlar sporcunun takdir edilmesi adına çok önemlidir. Sporcuları bu noktada teşvik etme gayretinde olan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’a ve ekibine teşekkür ediyorum. kendisi sporu gerçekten seven, destekleyen birisi. Neler yapabiliriz? diye istişare eden, dertlenen birisi. Meram Belediyespor’un iki binin üstünde lisanslı sporcusu olduğunu öğrendim şimdi. Çok mutlu oldum. Kulüp çok değerli sporcular yetiştiriyor. Bizim branşımız taekwonda da çok değerli isimler var. Bütün Türkiye’nin bu modeli örnek almasını istiyoruz. 15 yıldır çok iyiye giden Türk sporu bu şekilde daha da iyiye gidecektir” şeklinde konuştu.

BAŞKAN HASAN ANGI; “SPORCUSUNDAN ANTRENÖRÜNE, KULÜP BAŞKANINDAN BELEDİYE BAŞKANINA KADAR BİZİ GURURLANDIRAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Böylesi güzel ve anlamlı bir programdan dolayı buluşmuş olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Ak Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı’da konuşmasına başarı alsın almasın tüm Meram Belediyesporlu sporculara, antrenörlerine, fedakar ailelerine ve Meram Belediyesi’ne teşekkür ederek başladı. Bugünün sadece sporcular için değil tüm Meram için övünç günü olduğunu söyleyen Başkan Hasan Angı, sözlerini şöyle sürdürdü; “Sporcularımız büyük çaba göstermişler ve ödüllerle şehre dönmüşler. Meram Belediyesi de başarıyı teşvik etmek amacıyla güzel bir törene imza atmış. Bu güzellikleri ve bu gururu yaşamak kadar pek az güzel şey vardır. Bu başarılar kolaylıkla yakalanmıyor tabi. Sporcularımızın emekleri kadar devletimizin, ilgili bakanlıklarımızın ve yerel yönetimlerimizin spor altyapısı oluşturmak amacıyla verdikleri çaba da söz konusu. Tesislerin artırılması için fedakarlık yapıyorlar. Emek varsa güzellik ve başarı da oluyor. Yeterki bir işe koyulup gayret gösterelim. Buradaki sporcularımız da bayrağımızı göndere taşıyarak ve İstiklal Marşı’nı dünyaya söyleterek büyük başarı göstermişlerdir. Her birini yürekten kutluyorum. Bu başarılara vesile olan Meram Belediye Başkanımız Mustafa Kavuş ve ekibine de şükranlarımı sunuyorum.”

 

KAYMAKAM KAYHAN; “BAŞARILARIN ARDINDA TOPYEKÜN FEDAKARLIK VE GAYRET VAR”

ay önce göreve başladığı günlerde Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’un Meram Belediyespor’un başarılarından söz ettiğini ancak dünya çapındaki bu başarılara birebir şahit olmanın daha büyük bir gurur olduğunu kaydeden Meram Kaymakamı Ali Murat Kayhan da Meram’ın yakaladığı başarının ve sportif hareketliliğin pek çok şehirde yakalanamadığına vurgu yaptı. Bu başarılardan dolayı Başkan Mustafa Kavuş’u ve tüm sporcuları tebrik eden Kaymakam Ali Murat Kayhan, “Meram’ın ve Konya’nın kat ettiği mesafe hepimiz için gurur verici. Anadolu adına gurur verici. Bizler Anadolu’dan çıkan tarihi ve idealleriyle öncülük eden Konya ve benzeri şehirlere kalbimizi gönlümüzü verdik. İşte Konyaspor’umuzun elde ettiği başarılar. Dualarımız onlarla da birlikte. Bu başarıların altında oluşturulan alt yapının büyük etkisi var. Sunulan imkanlar büyük ve sürekli başarılar getiriyor. Meram Belediyemiz bunu başarmış. Konya ve Meram, sanayi, ticaret ve sporda ürettiği katme değerle kayda değer bir atılım yapmıştır. Bugün gördüğümüz sporcularımız da bu atılımın bir göstergesi. Tüm sporcularımızı, antrenörleri, aileleri, kulüp yöneticilerini, Meram Belediyemizi tebrik ediyorum.” dedi.

 

MUSTAFA UZBAŞ; “MERAM BAŞARILARIYLA GURURUMUZU KATLADI”

Konya’nın eğitim, spor ve sosyal yaşam gibi her alanda gençliğe hitap eden bir altyapıya sahip olduğunu belirten Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Konya’nın ayrıca gençleriyle birlikte büyüyen, gelişen ve güçlenen bir şehir olarak öne çıktığını kaydetti. Meram Belediyesi ve diğer ilçe belediyeleriyle el ele vererek gençlik için tüm imkanların seferber edildiğine vurgu yapan Uzbaş, “Her alanda olduğu gibi sporda gençlerimizin yakaladığı başarılar bizleri gururlandırıyor. Bizlerde gençlerimize her imkanı sunmak ve özellikle sporla buluşturmak için gayretle çalışıyoruz. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak 28 ilçemizde 3 farklı dönemde 25 farklı branşta 25 bin 574 gencimizi sporla buluşturduk. Meram Belediyemiz de pek çok branşta Türkiye, Avrupa ve Dünya şampiyonları yetiştirerek bizleri gururlandırıyor. Yakın zamanda şehrimizde İslami Dayanışma Oyunları yapılacak. Şehrimizin tanıtımı açısından son derece önemli bu organizasyonun hazırlıklarını tamamlamak üzereyiz. Türkiye’nin ilk Olimpik Veledromunu, Olimpik Yüzme Havuzunu ve Atletizm Pistini şehrimize kazandırıyoruz. En güzel şekilde ev sahipliği yapacağız inşallah” diye konuştu.

 

MEHMET BAYKAN; “MERAM ÇOK BÜYÜK VE ÇOK ÖNEMLİ TESİSLER KAZANDI”

Törende son olarak söz alan Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan da Konya’nın bir spor şehri olduğunu ifade ederek, “Meram ve Konya’da spor adına çok önemli adımlar atılıyor. Bu şehir çok önemli sporcu ve spor adamları yetiştirdi, yetiştirmeye de devam ediyor. 25 yılı aşkın bir tarihe sahip olan Meram Belediyesporumuz da bu sporcuları yetiştiren önemli kulüplerimizden biridir. Marifet iltifata tabidir. Bugün sporcularımızı tebrik etmek amacıyla buradayız. Mevlana’nın pergel metaforu gibi bir ayağımız Konya’dan ayrılmadan ülkemizdeki ve dünyadaki spor faaliyetlerine katkı sunmaya devam ediyoruz. Spora ve sporcularımıza pozitif katkı sunma gayretindeyiz. Bu noktada belediye başkanlarımız da sporcularımız kadar büyük emek sarfediyorlar. Bu emekleri için tüm belediye başkanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Meram Dutlukır mevkisinde bitirilme aşamasına gelen sporcu fabrikası, 150 yataklı sporcu kamp eğitim merkezi, olimpik veledrom, yüzme havuzu çalışmaları, Süleyman Ballan sentetik futbol çim sahası gibi yatırımlarla esasında Meram kazanan oldu. Bunlar İslam oyunlarına yetişecek şekilde planlandı. İslami Dayanışma Oyunları Konya’nın yaşayacağı en büyük çoklu organizasyon olacak. Sadece bu da değil. Karate Dünya Şampiyonası da Konya’da yapılacak. İnşallah bu yatırımlarla başarılarımız katlanarak büyüyecektir. Meram Belediyesporlu gençlerin başarılarının devamını diliyorum. Ailelerine teşekkür ediyor, antrenörlerini tebrik ediyorum. Meram Belediye Başkanımız Mustafa Kavuş’a da spora ve sporcuya verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 2019 yılından bu yana ulusal ve uluslararası şampiyonalarda Meram’ı başarıyla temsil ederek madalya kazanan Meram Belediyesporlu sporculara ödülleri protokol tarafından verildi.

mrm-3426.jpg

Bakmadan Geçme