Merdiven Altı Ramazan Kolisine Dikkat

Ramazan ayının yaklaşması ile yardımlaşma hayırseverler yardım kolileri için harekete geçti. Yetkililer merdiven altı hazırlanan yardım kolilerine günü geçmiş gıda ürünleri koyan fırsatçılara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Merdiven Altı Ramazan Kolisine Dikkat
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ramazan ayının yaklaşması ile yardımlaşma hayırseverler yardım kolileri için harekete geçti.  Ancak yardım kolilerine de hile bulaştı. Merdiven altı hazırlanan yardım kolilerine günü geçmiş gıda ürünleri koyan fırsatçılar hem hayırseverlerin parasına göz dikiyor hem ihtiyaç sahibi insanların sağlığına

RAMAZAN YARDIMLARINDA DİJİTAL DÖNEM

Ramazan kolisi alışverişlerinde merdiven altı ve tarihi geçen ürünlere dikkat edilmesi önemli. Çünkü bazı malzemeler, tek tek alımda daha uyguna gelebiliyor. Bu sayede, hem ihtiyaç sahiplerinin sağlığını hem de cüzdanınızı koruyabilirsiniz. Çalışanlarına destek olmak isteyen şirketler ise dijital erzak kart uygulamasına yöneldi. Bu yöndeki talepler, geçen yıla göre 2 kat arttı. Tüketici derneği temsilcileri, Ramazan kolisi ile ilgili vatandaşı fiyata, son kullanma tarihine ve kalitesiz ürünlere karşı uyarıyor. Çünkü, çoğumuzun yavaştan başladığı alışveriş telaşında göz ardı ettiği şeyler fırsatçılar için kazanç kapısı oluyor. Biraz dikkatli olmak hem ihtiyaç sahipleri hem de Ramazan ayının bereketi için önemli. Dijital ortamdaki erzak paketleri ise içeriğine göre, ortalama 250 ile 400 lira arasında değişiyor.

KENDİ EVİNE ALIYORMUŞ HASSASİYETİ ŞART

Yardımsever kişi ve kurumlar bütçelerine göre paket hazırlatıyor. Daha önce hazırlanmış kolileri incelemeden aldığımızda daha pahalıya mal olabilir. Hal böyle olunca, kişisel dikkatimiz hem ihtiyaç sahiplerinin daha kaliteli gıdaya erişmesini hem de cüzdanımızı korumamızı sağlayacak. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin'e göre; kalitesiz ve günü geçmiş ürünlere karşı kesinlikle dikkatli olunması gerekiyor. Çünkü fırsatçılığın da kol gezdiği bu dönemde öncelikle vatandaş duyarlılığı gerekiyor. Alışverişte sadece fiyata bakıp "şu daha ucuzmuş" mantığıyla ürün alınmaması gerektiğini belirten Şahin, “Kolilerin içine bakmadan en ucuzunu alıyoruz. Evimize ne alıyorsak aynı hassasiyette olmalıyız” uyarısında bulundu.

Bakmadan Geçme