Merkez Bankası ilk adımı atıyor: Kredi kartı olanlar dikkat!

Merkez Bankası'nın 22 Haziran'daki toplantısında faiz oranlarını artıracağı kesin bir şekilde bekleniyor. Bu nedenle kredi kartlarına uygulanan faiz oranlarının da yüzde 2, hatta yüzde 3 gibi yüksek seviyelere çıkacağı öngörülüyor.

Merkez Bankası ilk adımı atıyor: Kredi kartı olanlar dikkat!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seçim sonrasında uygulanacak olan yeni ekonomi politikası çerçevesinde Merkez Bankası'nın faiz artırımı kararı alması bekleniyor. Bu hamlenin kesin bir şekilde gerçekleşeceği düşünülürken, bankaların da bu artırımı kredi faizlerine değişen oranlarda yansıtacağı tahmin ediliyor.

KREDİ KARTLARINI DOĞRUDAN ETKİLEYECEK

Merkez Bankası'nın politika faizinin beklenti anketine göre yüzde 8,50'den yüzde 17,50'ye yükseltilmesi durumunda, kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami akdi faiz oranının yüzde 1,36'dan yüzde 2,15'e kadar çıkabileceği öngörülüyor. Yapılan hesaplamalara göre, politika faizi yüzde 20'ye çıktığında kredi kartı faiz oranı yüzde 2,36'ya, yüzde 30 olduğunda ise yüzde 3,26'ya yükselecek.

"AĞUSTOS AYINI BULABİLİR"

Bilindiği üzere her ayın sondan 5. iş gününde bir sonraki ayın kredi kartı faiz oranları açıklanıyor. Uzmanlar, bu ayın Kurban Bayramı nedeniyle, faiz artırımı yapılması durumunda bile kredi kartı faizlerine yansımasının Ağustos ayına kadar sarkabileceğini belirtti.

ANKETİN SONUÇLARI YAYINLANDI

AA Finans'ın ankete katılan ekonomistlerinin tamamı, Perşembe günü Merkez Bankası'ndan faiz artırımı bekliyor. Ekonomistlerin politika faizi tahminleri yüzde 12 ile yüzde 30 arasında değişiyor. Ortalama tahmin ise faizin 1075 baz puan artırılarak yüzde 19,25'e çekileceği yönünde.

Bakmadan Geçme