Mete Yarar'dan şoke eden iddia: Doğalgaz fışkıracak!

Ülkemizde son zamanlarda birbiri ardına ortaya çıkan petrol ve doğalgaz rezervleri, alanında uzman Mete Yarar tarafından yeni bilgilerle aydınlatıldı. İşte doğalgazın izlerine rastladığımız o il...

Mete Yarar'dan şoke eden iddia: Doğalgaz fışkıracak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, Devlet eski Bakanı Dr. Masum Türker, CHP eski Milletvekili Aytuğ Atıcı ve OPTİMAR Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir Başak Şengül ile Doğru Yorum programına konuk oldu.

Fatih Sondaj Gemisi'ni ziyaret eden Mete Yarar, doğalgaz çalışmalarına dair gelişmeleri tv100'de anlattı.

Mete Yarar'dan şoke eden iddia: Doğalgaz fışkıracak!

Mete Yarar'ın açıklamaları şu şekilde:

"Fatih gemisine bugün helikopterle indim. Fatih, sondaj faaliyetini yürüten gemi, kuyuyu açıp Kanuni’ye devrediyor, Yavuz’da onu boru hatlarıyla bölgeye bağlıyor. Oraya gittiğimizde Fatih, Faz 1 hattındaki 18. Doğalgaz çıkacak kuyuyu kazıyordu.

Sayın Ecevit’e sunulan raporlarda Türkiye’nin yeraltı kaynaklarının bir an önce faaliyete alınması var. Bu proje şu anda en önemli proje.

Mete Yarar'dan şoke eden iddia: Doğalgaz fışkıracak!

Açılması gereken kuyu sayısı 30 tane, bu gemide inilen kuyunun derinliği tam 4 bin metre, 1600 metresini suda gidiyorlar, kalanını yerin altında devam ediyorlar. Bir kuyunun açılması, tamamlanması, bütün faaliyetleri 1 ay sürüyor.

Rize tarafında çok kuvvetli veriler var. Birçok seçenek var. Akdeniz tarafında Abdülhamit gemisinin faaliyeti bitince şu anda tespit edilmiş ve çıkartıldığında çok önemli rezerv olarak değerlendirilen yerlere gitme durumu var."

Bakmadan Geçme