Meteoroloji'den uyarı! Konya etkilenecek mi?

Meteoroloji'nin paylaştığı verilere göre 21 ilde toz taşımına karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Meteoroloji'den uyarı! Konya etkilenecek mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey doğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, yarın Marmara, Ege Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii ile Bolu, Eskişehir, Isparta ve Burdur çevrelerinin yağışlı geçeceği ön görülüyor. 

Doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır. Bu akşam ve gece saatlerinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı bekleniyor.

Hava sıcaklığının ise iç ve batı kesimlerde biraz azalacağı, doğu kesimlerde artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı aktarıldı.

Genellikle güney ve güneybatı, zamanla güneydoğu kesimlerde doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Bu akşam ve gece saatlerinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde Toz Taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Konya ve civarında böyle bir riskle ilgili henüz yapılan bir uyarı bulunmuyor. 
 

Bakmadan Geçme