• Haberler
  • Eğitim
  • Metin Aksoy: Üniversitemizin dünyaya açıldığının açık bir göstergesi

Metin Aksoy: Üniversitemizin dünyaya açıldığının açık bir göstergesi

Selçuk Üniversitesi, uluslararası Ninova Tıbbi Bilimler Konferansı'na Rektör Prof.Dr. Metin Aksoy önderliğinde ev sahipliği yaptı. Kuzey Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alyaa A. Al-Attar yaptığı konuşmada Selçuk  Üniversitesine  misafirperverlikleri için teşekkür  etti. İşte detaylar...

Selçuk   Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen 2. Uluslararası Ninova Tıbbi   Bilimler Konferansı’nın açılışı, Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy’un katılımıyla   gerçekleştirildi. Sultan Alparslan Kültür Merkezinde gerçekleştirien konferans Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

2.Uluslararası Ninova Tıbbi Bilimler Konferansı’nda kürsüye ilk olarak Irak Kuzey Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alyaa A. Al-Attar geldi.Türkiye'de, özellikle de Türkiye’nin tarihi şehirlerinden biri olan Konya'da olmaktan büyük mutluluk duyduklarını vurguladı. Al-Attar, “Selçuk Üniversitesi ile imzaladığımız iş birliği anlaşmasının gerçeğe dönüşmesinin mutluluğunu   yaşıyoruz. Bizleriri ağırlayan   Selçuk   Üniversitesine  misafirperverlikleri   için teşekkür   ederiz. Konferanslar   aracılığıyla   Irak   Kuzey   Teknik Üniversitesi  ile Selçuk Üniversitesi arasında   uluslararası   araştırma ekipleri   oluşturulacak. Selçuk Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen   bu   konferans, Üniversitemizin dünyaya açıldığının açık   bir göstergesi. Konferansın gerçekleştirilmesinde emeği geçen düzenleme ve bilim kurullarına,Üniversitemiz ve Selçuk Üniversitesine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Rektör  Metin   Aksoy   da   “Selçuk   Üniversitesinin   ev sahipliğinde   düzenlenen   2.   Uluslararası   Ninova   Tıbbi   Bilimler   Konferansı’nda   sizleri ağırlamaktan büyük bir onur duyuyoruz. Selçuk Üniversitesi olarak  Tıp, Hemşirelik, Diş Hekimliği, Eczacılık ve Sağlık Bilimleri de dahil olmak üzere her biri olağanüstü eğitim ve araştırma fırsatları sunan sağlık bilimleri alanında kapsamlı bir fakülte yelpazesine sahibiz. Selçuk   Üniversitesi,   ileri   teknolojilerle   donatılmış Gen   Tedavi   Merkezi   gibi   birimlerinde uygulanan CRISPR   gibi   son   teknoloji   metotlarla   Türkiye'de   genetik   araştırma   ve   tedavialanında öncü durumunda. Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında komşularımızla ilişkiler çok daha önem kazandı. Selçuk Üniversitesi olarak Türkiye Yüzyılı vizyonuna katkı sağlamak amacıyla   gerçekleştirdiğimiz  bu   konferans   gibi   etkinliklerin, Türkiye   ve   Irak halklarıarasındaki güçlü dostluk bağlarının bir göstergesi olduğuna inanıyorum.” şeklinde konuştu.


Prof. Dr. Aksoy, “Bu etkinliğin düzenlenmesindeki ortak çabalarımız, uluslarımız arasındavar   olan   kardeşlik   ilişkilerini   bir   kez   daha   teyit   ediyor.   Bu   tür   etkinlikler   hem   bilgi   ve uzmanlık alışverişini kolaylaştırıyor hem de insanlarımız arasındaki bağları güçlendiriyor. Bu tür   girişimler   sayesinde   kalıcı   dostluklar   kurabilir ve karşılıklı   anlayışı   geliştirebiliriz. 2.Uluslararası Ninova Tıbbi Bilimler Konferansı’nın yenilikçi fikirlerin alışverişi ve anlamlı işbirliklerinin geliştirilmesi için bir platform olacağına inanıyorum. konferansa ev sahipliği yaptı. Diye konuştu. 

Bakmadan Geçme