MEVKA yeni projeyle yapay zekaya yönelecek: Konya'ya farklı bir soluk kazandırılacak!

Konya'da faaliyet gösteren MEVKA, Geleceğe Adım: Robotik ve Yapay Zekâ Eğitmen Eğitimi Projesi'nde destek almaya hak kazandı. İşte haberden ayrıntılar…

MEVKA yeni projeyle yapay zekaya yönelecek: Konya'ya farklı bir soluk kazandırılacak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya ve Karaman Bölgesinde Faaliyet gösteren Mevlâna Kalkınma Ajansı, (MEVKA) Teknik Destek Programı çerçevesinde sunulan “Geleceğe Adım: Robotik ve Yapay Zekâ Eğitmen Eğitimi Projesi” destek almaya hak kazandı. Proje sözleşmesi MEVKA Genel Sekreteri Dr. İhsan Bostancı ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar tarafından imzalanırken, proje bünyesinde 10 gün boyunca 70 saatlik temel robotik kodlama ve yapay zekâ eğitimleri verilecek.

“DESTEK PROJELERİNE DE YARDIMLARIMIZ SÜRMEKTEDİR”

Proje imzasının ardından açıklamalarda bulunan MEVKA Genel Sekreteri Dr. İhsan Bostancı, “Ajans olarak TR-52 Konya-Karaman Bölgesi’nde imalat sanayi odaklı olarak yürüttüğümüz mali destek programlarının yanı sıra yine bölgemizde yer alan paydaşlarımızın kapasitelerinin artırılması ve bölgemizin beşerî sermayesine katkı sunulmasına yönelik eğitim ve araştırma konularını içeren teknik destek projelerine de desteklerimiz sürmektedir.

 

MEVKA yeni projeyle yapay zekaya yönelecek: Konya'ya farklı bir soluk kazandırılacak!

Ajansımız desteği ile verilecek robotik ve yapay zekâ eğitimleri ile de bölgemizdeki eğitimcilerin geleceğin teknoloji alanlarında uzman ve yetkin eğitmenler olmaları hedeflenmektedir.

Eğitimcilerin robotik ve yapay zekâ alanlarında güncel bilgi ve becerilerle donanmalarını sağlayarak, öğrencilerin teknoloji çağında başarılı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunulması da yine projemizin hedefleri arasında yer almaktadır. 

Proje kapsamında eğitmenlere 10 gün boyunca 70 saatlik temel robotik prensipleri, sensör ve motor kontrolü, yapay zekâ temel prensiplerini içeren eğitimler verilecektir. Ayrıca, öğretim materyalleri ve uygulama araçları eğitmenlere sunulacak ve onların öğrencilere etkileşimli ve öğrenmeye teşvik edici dersler planlamalarına yardımcı olacaktır.

Eğitmenlerin robotik ve yapay zekâ alanlarında uzmanlaşarak geleceğin teknoloji dünyasındaki değişimlere liderlik etmelerine bu edindikleri tecrübeleri öğrencilere aktarmalarına büyük katkılar sunacak olan proje, bölgedeki eğitim kalitesini artırırken aynı zamanda öğrencilerin mühendislik tabanlı alanlarda ilgi ve yeteneklerini geliştirmelerine de katkıda bulunacaktır.

Bölgemizde yer alan gerek özel sektör firmalarımızın ve gerekse de kamu kurumlarımızın ihtiyaç duydukları alanlara yönelik desteğimizin süreceğini ifade ederek hayata geçirilecek olan projenin hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme