Mevlâna Düşüncesinde Beşerî Münasebetler Sempozyumu'nun ikincisi başlıyor

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, 08-09 Aralık 2022 tarihleri arasında II. Uluslararası Mevlâna Düşüncesinde Beşerî Münasebetler Sempozyumuna ev sahipliği yapacak.

Mevlâna Düşüncesinde Beşerî Münasebetler Sempozyumu'nun ikincisi başlıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, 08-09 Aralık 2022 tarihleri arasında II. Uluslararası Mevlâna Düşüncesinde Beşerî Münasebetler Sempozyumuna ev sahipliği yapacak. Sempozyumda, Mevlâna’nın düşünce dünyası, Mevlâna’da hayat ve hayatın anlamı, Mevlâna düşüncesinde ahlak ve değerler gibi temalar etrafında ulusal ve uluslararası akademisyenler sunumlarını gerçekleştirecek.


Uluslararası Katılımcılı Sempozyum

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya Fikir, Sanat, Kültür Adamları Birliği Derneği’nin iş birliğinde gerçekleşecek olan sempozyumda Hindistan, Pakistan ve Balkanlardan akademisyenler de dâhil olmak üzere uluslararası katılımcılar yer alacak.


Akademik Çalışmalara Katkı Sunması Amaçlanıyor


Mevlâna’nın düşünce dünyası, Mevlâna’da hayat ve hayatın anlamı, Mevlâna düşüncesinde ahlak ve değerler gibi temalar etrafında gerçekleşecek olan sempozyumun hem Konya ve Türkiye hem de tüm insanlık için büyük bir öneme sahip olan Mevlâna Celâleddîn-î Rûmî düşüncesi hakkında yapılacak olan çalışmalar ile Mevlâna hakkındaki literatüre önemli katkılar sunması amaçlanıyor.


Sempozyumda Dört Oturum ve Bir Panel Yer Alacak


08-09 Aralık 2022 tarihlerinde KTO Karatay Üniversitesi merkez kampüsünde gerçekleşecek sempozyumda, dört oturum ve bir panel yer alacak. Mevlâna Düşüncesinde Bazı Psikolojik Temalar, Mevlâna Düşüncesinde Bazı Ahlakî Temalar, Mevlâna Düşüncesinde Bazı Sosyal Problemler ve Mevlâna Düşüncesinde Eğitim, Sosyal Hayat ve Dinî Düşünce başlıkları etrafında gerçekleşecek olan oturumlara ek olarak “Bosna-Hersek’te Mevlevilik” başlığında bir de panel ile soru cevap bölümleri ile birlikte de tartışmalar gerçekleşecek.

 

Bakmadan Geçme