• Haberler
  • Konya
  • Mevlana Meydanı'nda dualar yükseldi: Konyalılar gaziler için yürüdü

Mevlana Meydanı'nda dualar yükseldi: Konyalılar gaziler için yürüdü

Konya'da 19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Kahramanlarla Kardeşlik Yolunda' yürüyüşü, protokol mensupları, gaziler, askerler ve öğrencilerin katılımıyla büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Konya, 19 Eylül Gaziler Günü’nü anlamlı ve coşkulu bir etkinlikle kutladı. Vatanı için canını ortaya koyan kahramanların anısını yaşatmak ve şükran duygularını sunmak amacıyla "Kahramanlarla Kardeşlik Yolunda" temasıyla özel bir yürüyüş düzenlendi.

Mevlana Meydanı'nda dualar yükseldi: Konyalılar gaziler için yürüdü

MEHTER TAKIMI VE TÜRK BAYRAKLARI EŞLİĞİNDE GURUR YÜRÜYÜŞÜ

Alaaddin Bulvarı’ndan start alan yürüyüş, Mevlana Caddesi güzergâhını takip ederek kentin tarihi dokusunda renkli ve gurur dolu görüntülere sahne oldu. Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın çaldığı marşlar eşliğinde ilerleyen kortejde, öğrenciler ellerinde Türk Bayrakları taşıyarak coşkuya ortak oldu.

Yürüyüşe Konya Valisi İbrahim Akın, protokol mensupları, gaziler, askerler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Konyalıların da yol boyunca alkışlarla destek verdiği kahramanlar, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Mevlana Meydanı'nda dualar yükseldi: Konyalılar gaziler için yürüdü

MEVLANA MEYDANI'NDA DUALAR EDİLDİ

Alaaddin Bulvarı'nda başlayan yürüyüş Mevlana Meydanı’nda sona erdi. Yürüyüşün tamamlanmasının ardından meydanda toplanan kalabalık ile birlikte Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitler ve ebediyete irtihal eden gaziler için hep birlikte dualar edilerek program noktalandı.

 

Hakimiyet Gazetesi - Hakimiyet Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!