Mezat gongu Deprem için vurdu

Bitim Oba Antik Çadırında düzenlenen mezata katılan antika severler bu kez deprem bölgesine yardım için bir araya geldi.

Mezat gongu Deprem için vurdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Selçuklu Antikacılar Dernek Başkanı Uğur Bitim tarafından Konya’da hayata geçirilen Antika Mezat’ı önceki akşam İsa Yılmaz’ın sunumu ile bir kez daha gerçekleştirildi. Ancak bu mezatın diğerlerinden farkı elde edilen tüm alım satım komisyon gibi gelirin deprem bölgesine bağışlanacak olması idi. Dernek Başkanı Uğur Bitim yaptığı açıklamada, “Öncelikle korkunç felakette hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Rabbimden rahmet diliyorum. Enkaz altında kurtarılmayı bekleyen kardeşlerimize sabırlar, bölgede canla başla çalışan arkadaşlarımıza ise kolaylıklar diliyorum. 

Türkiye büyük bir ülke Allah’ın izni ile bizler bu yarayı da sararız. El ele verdiğimiz zaman üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun yok. Deprem bölgesine yardım için herkes seferber olmuşken bizlerde Selçuklu Antikacılar Derneği olarak tüm üyelerimiz ile birlikte yaptığımız istişare sonucunda bu haftaki mezatımızdan elde edilen tüm geliri deprem bölgesine yardım etme kararı aldık. Derneğe üye antika severlerimiz mezata getirdikleri yüzlerce ürünün satışından büyük öcüde feragat ederek satışın daha canlı geçmesine katkı sağlamış oldu. 
Bizde dernek olarak üyelerimizin bu kararına destek için elde edilen büyük orandaki komisyonun tamamını bağışladık” dedi.

Erenköy Mahallesi Bitim Antik Oba Çadırında, Yaşar Akın’ın okuduğu Kuran-ı Kerim ve yapılan duanın ardından başlayan mezatın sunumunu yapan Mezat görevlisi ve antika sever İsa Yılmaz ise konuşmasında, “Tüm Türkiye’yi yasa boğan felaket bizlerinde yüreğini yaktı. Bizlerde elimizden geldiği kadar yardım kervanına katkıda bulunmak istedik. Bu nedenle mezatımızdan elde edilen tüm geliri bağışlıyoruz. Bu mezatın haricinde ekip olarak günlerdir topladığımız tüm ihtiyaç ürünlerini yetkililere teslim ettik. Yardım faaliyetlerimiz bundan sonra da devam edecek. Ben bir kez daha depremde hayatlarını kaybedenlere rahmet, enkaz altında kurtarılmayı bekleyen kardeşlerimize sabırlar çalışan gönüllülere kolaylıklar diliyorum” dedi.

Bakmadan Geçme