• Haberler
  • Siyaset
  • MHP, 877 seçim çevresinde kendi adaylarıyla seçime girecek

MHP, 877 seçim çevresinde kendi adaylarıyla seçime girecek

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 31 Mart 2024'te gerçekleşecek olan Yerel Seçimler için toplam 877 farklı seçim alanında kendi adayları ile seçim yarışına katılacağını duyurdu.

MHP, kuruluşunun 55. yılını vurgulamak amacıyla, adaylarını 55 farklı bölgede 16 aşama içerisinde tanıttı. Partinin Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, son olarak 16. aşama kapsamında 33 ilçe ve 19 kasaba belediye başkanı adayının isimlerini açıkladı.

MHP'nin bu seçimlerde kendi adaylarını öne sürdüğü diğer bölgelerde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) adaylarına destek vereceği belirtildi. Ayrıca, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 49 milletvekili bulunan MHP, mevcut milletvekillerinden herhangi birini belediye başkanı adayı olarak göstermeyerek bu yönde bir adım atan tek parti oldu.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen seçim takvimine göre, siyasi partilerin aday listelerini 20 Şubat Salı günü saat 17.00'ye kadar YSK'ya teslim etmeleri gerekmektedir. MHP'nin de aday listesini bugün itibarıyla YSK'ya sunması beklenmektedir.

Özel Haber

Bakmadan Geçme