• Haberler
  • Konya
  • Batan teknede yardım çığlıkları yükseldi: Son anda imdada yetiştiler!

Batan teknede yardım çığlıkları yükseldi: Son anda imdada yetiştiler!

Sakarya'da bir midye teknesi, yan yatarak battı. Teknedeki kişileri balıkçılar kurtardı.

Olay Sakarya’nın Karasu ilçesine bağlı Yeni Mahalle’de meydana geldi. Karadeniz’den Sakarya Nehri’ne girmek isteyen 14 metrelik midye teknesi, yan yatarak battı. Kazaya soluğan dalganın sebebiyet  verdiği  belirlendi.

 

Tehlikede olan kaptan Sultan Murat Özden ve 4 mürettebat yardım çığlıkları atarak kurtarılmayı beklediler. Teknedekilerin yardımına diğer balıkçılar yetişti. Durum ihbar edildikten sonra bölgeye Sahil Güvenlik, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sahil güvenlik ekipleri, olay yerine geldikten sonra tedbir amacıyla denizdeki bulunan teknelerin nehre girişini engelledi.

"5 kişi sağ olarak ve yara almadan kurtarıldı"

Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Atilla Bıçakcı, kazanın yarım bırakılan mendirekle ilgili olduğunu söyleyerek, “Boğazdan içeri girmekte olan midye teknemiz, sığ sulara oturarak şiddetli olmayan dalgalar sebebiyle ters dönerek battı. İçinde bulunan 5 kişi sağ olarak ve yara almadan kurtarıldı. Tekneyi bulunduğu yerden kurtarmak lazım bunun için çalışmalar devam ediyor. Bunun sebebi ise yarım bırakılan mendirektir. Burası bu şekilde kaldığı sürece kayık batması ve canlar buradan gidecek. Bu hususa hakkında yetkililere yalvarır duruma geldik. Bu mendireğin bir an önce tamamlanması gerekiyor bunların yapılmaması için bir sebep göremiyoruz. Bu kadarcık bir dalgada bu tekne battıysa birazda şiddetli dalgalarda bizim denize dahi çıkmamış söz konusu bile değil” diye açıklamada bulundu.

"Her zaman yaşanan olayı bugün bir kez daha yaşadık"

Yeni Mahalle Muhtarı Ali Beyaz ise bölgede sıklıkla kazaların olduğunu belirtti. “Her zaman yaşanan olayı bugün bir kez daha yaşadık. Boğazımızda batan tekneden 5 kişi sağ olarak kurtarıldı. Mendireğin yapılmamasından kaynaklı bir durumu yaşıyoruz burada. Deniz şehitlerimizi verdiğimiz bu yerde mendireğimizin ve balıkçı barınağımızın yapılmaması için hiçbir sebep yok. Şükürler olsun ki can kaybımız yok ama bu olmayacağı anlamına gelmez. Her türlü tehlike burada balıkçılarımızı bekliyor” dedi.

Bakmadan Geçme