Milletvekili Halil Etyemez: Konya, yaraları sarmak için tek yürek oldu

TBMM Genel Kurulu'nda konuşma yapan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, 'Algılara başvurmadan, sadece yaraları sarmak için taşın altına elini değil gövdesini koyan AK Partili belediyelerimiz, deprem bölgesindeki kardeşlerimizin her daim yanında yer aldı. Kadim şehrimiz Konya, başta Hatay olmak üzere deprem bölgesinde yaraları sarmak için tek yürek oldu.' dedi.

Milletvekili Halil Etyemez: Konya, yaraları sarmak için tek yürek oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Konya Büyükşehir Belediyesinin koordinasyonunda büyükşehir ve ilçe belediyelerinin deprem bölgesinde yaptığı çalışmalarla ilgili TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yaptı. Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli arka arkaya yaşanan iki büyük depremin 11 ilde, 62 ilçede ve 10 bin 190 köyde büyük bir yıkıma yol açtığını belirten Milletvekili Halil Etyemez, asrın felaketinin hemen ardından devlet ve millet olarak büyük bir dayanışma gerçekleştirildiğini söyledi. Devletin ilgili tüm birimlerinin deprem bölgesinde olağanüstü bir gayretle çalıştığını ifade eden Milletvekili Etyemez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde depremden etkilenen tüm şehirlerin her alanda yeniden ayağa kaldırılacağını vurguladı.

KONYA, TEK YÜREK OLDU

Asrın felaketinin yol açtığı hasarları ortadan kaldırmak için AK Partili belediyelerin ilk andan itibaren bütün imkanlarıyla fedakarca çalıştığına dikkat çeken Halil Etyemez, “Algılara başvurmadan, sadece yaraları sarmak için taşın altına elini değil gövdesini koyan belediyelerimiz, deprem bölgesindeki kardeşlerimizin yanında yer aldı. Kadim şehrimiz Konya, başta Hatay olmak üzere deprem bölgesinde yaraları sarmak için tek yürek oldu. Konya Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz, odalarımız, borsalarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve hamiyetperver Konyalı hemşehrilerimiz, tüm imkanlarıyla deprem bölgesindeki kardeşlerimizin yanında oldu. Olmaya da devam etmektedir.” dedi.

HER ALANDA HİZMET VERİLİYOR

Konya Valiliği ve Konya Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda yapılan çalışmalardan bahseden Etyemez, “Konya Valiliğimiz şu ana kadar 11 bin 300’e yakın personel, 780 araç, bin 376 iş makinası ile deprem bölgesinde görev almış olup, Konya’mızda 56 bine yakın depremzede kardeşimizi misafir etmektedir. Konya Büyükşehir Belediyemiz koordinasyonunda ise büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz Hatay’da 3 bin 194 personel ve 917 araç ile hizmet vermiş olup, 600’ün üzerinde yardım tırını bölgeye göndermiştir. Şu anda ise 395 personel ve 253 aracımız bölgede aktif olarak çalışmaktadır. 120 bini aşkın kardeşimize kahvaltı, 145 bin kardeşimize öğle yemeği, 142 binin üzerinde kardeşimize akşam yemeği verilmiş olup, 680 binin üzerinde depremzede kardeşimize ekmek dağıtımı yapılmıştır. Binin üzerinde WC ve duş kabini kardeşlerimizin hizmetine sunulmuştur. Konya Diş Hekimleri Odasıyla yapılan işbirliğiyle büyükşehir mobil diş muayene aracında yaklaşık 3 bin muayene yapılmıştır. Konya Optisyen ve Gözlükçüler Odasıyla yapılan işbirliğiyle ise büyükşehir göz muayene aracında yaklaşık 2 bin 500 vatandaşımıza hizmet verilmiştir. Konya Büyükşehir Belediyemiz, KOSKİ eliyle Hatay’da şu ana kadar 9 bin 100 metre içme suyu hattı, 8 bin metrenin üzerinde kanalizasyon hattı, 49 adet sokak çeşmesi, 745’in üzerinde fosseptik çekimi, toplam bin 194 adet bakım ve onarım çalışması yapmıştır.” diye konuştu.

MİSAFİR DEPREMZEDELER İÇİN BİRÇOK ÇALIŞMA YAPILIYOR

Depremzedelerin barınması için var güçleriyle çalıştıklarını kaydeden Etyemez, Konya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret Odası, Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve ilçe belediyeleriyle birlikte konteyner kent yapımı çalışmalarının sürdüğünü söyledi. İki etap halindeki konteyner kentlerin birinci etabında toplam 440, ikinci etabında ise 465 konteyner yer alacağını bildiren Etyemez, 427 konteynerın Hatay’da kurulumuna başlandığını açıkladı. Bir taraftan Hatay’ın ayağa kaldırma çalışmaları devam ederken diğer taraftan da Konya’da misafir edilen depremzedeler için birçok çalışmayı hayata geçirdiklerini kaydeden Etyemez, “Konya’ya gelen misafirlerimize ulaşım ücretsiz sağlanmaktadır. Yaklaşık 19 bin misafirimiz Konya Kart ile ücretsiz ulaşım yapmaktadır. Su aboneliklerinden ise ücret alınmamaktadır. Konya Bilim Merkezi, bilimsel etkinliklerle depremzede evlatlarımızın eğitimlerine katkı sunmaktadır. Etüt merkezlerimiz, uzaktan eğitim için depremzede üniversite öğrencilerimizin istifadesine sunulmuştur. Asrın afetiyle birlikte ortaya çıkan birlik ve beraberlik ruhu, asrın dayanışmasını ortaya koymuştur. Bu süreçte tüm vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için çalışan, emek ve görül veren herkese minnettarız.” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme