Milli Güvenlik Kurulu toplantısı başladı

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Milli Güvenlik Kurulu toplantısı başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı saat 16.50'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında başladı.

Suriye’nin kuzeyine yönelik olası bir sınır ötesi kara harekatı için değerlendirmeler MGK gündemine gelmesi bekleniyor.

Sınırlarda yürütülen faaliyetlerin de toplantıda ele alınacak önemli başlıklar arasında yer alması beklenirken, gerçekleştirilen operasyonların toplantıda görüşülmesi planlanıyor.

Toplantıda ele alınacak bir diğer önemli konunun Yunanistan'ın yürüttüğü silahlanma faaliyetleri olacağı tahmin ediliyor. Bu kapsamda Ege, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz'deki gelişmelerin de değerlendirileceği toplantıda, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs'ın Doğu Akdeniz'de uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının korunmasına yönelik çalışmaların görüşülmesi bekleniyor.

RURYA VE UKRAYNA'DAN TAHIL SEVKİYATI GÖRÜŞÜLECEK

Rusya-Ukrayna Savaşı'nın da ele alınması beklenen toplantıda, tahıl koridoruyla ilgili gelişmeler başta olmak üzere, Türkiye'nin arabuluculuk ve kolaylaştırıcılık faaliyetleri ile insani yardım ve kalıcı ateşkes konularının görüşüleceği tahmin ediliyor.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO ÜYELİĞİ DE MASADA

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği başvuruları kapsamında Türkiye'nin ortaya koyduğu tavır ve bu ülkelerin NATO üyeliği için öne sürdüğü kriterlerin, toplantıda ele alınacak gündem maddelerinden olması öngörülüyor.

Bakmadan Geçme