Milli Savunma Bakanlığı açıkladı: 1 Ocak'tan bu yana kaç terörist etkisiz hale getirildi?

Milli Savunma Bakanlığınca (MSB), Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil son bir haftada 40, 1 Ocak'tan itibaren de 1102 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Deniz Albay Zeki Aktürk, bakanlıktaki basın bilgilendirme toplantısında, Mete Han'dan Sultan Alparslan'a, Fatih Sultan Mehmet'ten Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e tüm devlet büyükleri ve komutanları saygıyla anarak gelecek hafta kutlanacak 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nü tebrik etti.

Aktürk, 24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar 38 bin 445 teröristi etkisiz hale getiren Türk ordusunun, terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ başta olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikeye karşı kesintisiz ve kararlı mücadelesinin sürdüğünü belirterek, "Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil son bir haftada 40 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylelikle 1 Ocak'tan itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1102'ye ulaşmıştır. Mücadelemiz, tek bir terörist kalmayıncaya kadar aynı azim ve kararlılıkla devam edecektir." dedi.

Sınırlardan son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 351 kişinin yakalandığını dile getiren Aktürk, "Bu şahıslardan 10'u FETÖ mensubu olmak üzere 11'i terör örgütü üyesidir. 3 bin 395 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Böylece yıl içinde hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 5 bin 282'ye yükselmiş, yakalanan şahıslardan 255'i FETÖ mensubu olmak üzere toplam 380 terör örgütü mensubu kolluk kuvvetlerine teslim edilmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 141 bin 406 olmuştur." bilgisini verdi.

Suriye'deki operasyon bölgeleri

Aktürk, 24 Ağustos 2016'da ülkenin ve sınırların güvenliğini tehdit eden teröristlere yönelik Suriye'nin kuzeyinde başlatılan ve binlerce DEAŞ'lı teröristin etkisiz hale getirildiği Fırat Kalkanı Harekatı'nın yıl dönümünde Suriye'de istikrarın bir an önce tesis edilmesi, Suriyelilerin emniyetli bir ortama geri dönüşleri ve normalleşmenin sağlanmasına yönelik çalışmalara devam edildiğini söyledi.

Operasyon bölgelerindeki güvenlik ve istikrarın sürdürülmesi amacıyla tüm tedbirlerin alındığını ve teröristlerin saldırılarına misliyle karşılık verildiğini vurgulayan Aktürk, "Bu yılın başından itibaren harekat bölgelerimize terör örgütü tarafından 93 taciz ve saldırıda bulunulmuştur. 2'si son bir haftada gerçekleştirilen taciz ve saldırılarda kahraman komandolarımızın anında müdahalesi ile 32'si son bir haftada olmak üzere 809 terörist etkisiz hale getirilmiştir." diye konuştu.

Bakmadan Geçme