Milyonlarca aileye yardım: Bu başvuruyu yapanların faturasını devlet ödeyecek!

Son dönemde faturalar büyük oranda zamlanırken devletten vatandaşlara yeni bir destek geldi, işte paylaşılan yeni bilgiler.

Milyonlarca aileye yardım: Bu başvuruyu yapanların faturasını devlet ödeyecek!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülkemizde bir süredir devam eden ekonomik zorluklar nedeniyle vatandaşlar faturalarını ödemekte zorlanıyor.

Bu konu için yeni bir adım atan hükümet ise vatandaşları rahatlatacak bir karar aldı. Yapılan duyuruyla beraber artık başta elektrik faturası olmak üzere faturalarını ödemekte zorlanan vatandaşlara yeni bir destek ödemesinin geleceği duyuruldu, işte elektrik faturası yüksek gelen vatandaşların başvurması gereken destek ve alacakları ödemenin detayları.

YİNE ZAMLANACAK!
Dünyada enerji maliyetleri her kış mevsiminde rekor fiyatlara ulaşıyor. Devlet bu maliyetlerin bir kısmını Türkiye’de karşılasa da yine de dar gelirli aileler için ortaya çıkan rakam bütçeleri sarsıyor. Yılın son döneminde elektrik fiyatlarına zam gelmesi beklenirken aileler daha da zorlanacaklar. Zammın oranı şimdiden bilinmezken elektrik faturalarında yazılı olan tutarları kabartacak cinsten olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Milyonlarca aileye yardım: Bu başvuruyu yapanların faturasını devlet ödeyecek!

FATURA DESTEĞİ VERECEK!
Elektrik faturalarının aile bütçelerini sarsıcı bir etki yapmaması için devlet şimdiden önlemlerini almaya başladı. Buna göre ailelere destek verilecek ve elektrik faturalarını ödeyebilmeleri için yardımcı olunacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılacak olan bu sosyal yardıma ilişkin esaslar belirlendi. Kimlere elektrik faturası yardımı yapılacağı açıklanırken ne kadar yardım verileceği de ilan edildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan elektrik faturası yardımı alacak olanların kimler olacağı merak ediliyor. Bu konuda yapılan bilgilendirmeye göre tüm vatandaşlar yararlanabileceği bir imkan olmayacak. Aile Bakanlığı zor durumda olan ailelere bu ödemeleri yapacak. Aile Bakanlığı’ndan sosyal yardım alan hanelere bu imkan sağlanacak. Ek bir yardım olarak verilecek olan bu sosyal yardımın kış aylarında yükselen harcamaları bir miktar azaltması bekleniyor.

Milyonlarca aileye yardım: Bu başvuruyu yapanların faturasını devlet ödeyecek!

NASIL YAPILACAK?
Aile Bakanlığı bu sosyal yardım için vatandaşlardan herhangi bir yardım kabul etmeyecek. Mevcut durumda bakanlık sosyal yardım verdiği hanelere bu yardımı da sağlayacak. Bu kapsama giren aileler elektrik faturaları ve kimlikleriyle beraber PTT şubelerine giderek paralarını her ay çekebilecekler.

Ödeme tutarı hane içinde yaşayan kişi sayısına göre değişecek. 1-2 kişilik hanelere 112 TL, 3 kişilik hanelere 150 TL, 4 kişilik hanelere 187 TL, 5 ve daha fazla kişilik haneler de 225 TL destek ödemesi yapılacak. Ödemeler her ay yapılacak ve ödeme günleri Aile bakanlığı tarafından ayrıca ilan edilecek.

Bakmadan Geçme