Milyonlarca aileyi ilgilendiren haber

6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, toplumda bazı kesimler tarafından tartışılmaya devam ediyor. Türkiye Aile Birliği ve Aile Meclisi Başkanı Adem Çevik, aile yapısına yönelik tehditler ve toplumsal yozlaşmaya sebep olan konular hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Milyonlarca aileyi ilgilendiren haber
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ailenin ve gençliğin korunması için çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Çevik, Türkiye’nin 22 ilinde çalışmalar gerçekleştiren, 6 yıllık bir kuruluş olduklarını belirtti. 


Aileye ve kadına yönelik mevcut kanunların toplumda büyük bir rahatsızlığa sebep verdiğini ifade eden Adem Çevik, “ Bu yasaların fıtrata, İslam’a ve evrensel hukuk ilkelerine uygun olmasını istiyoruz. Biz meclise sunduk, anayasadan geçti fakat önceden destek vereceğiz demelerine rağmen CHP ve İYİ Parti komisyonu terk etti. Okullarda ise önce ahlak ve maneviyat içerikli derslerin olmasını istiyoruz” dedi.


LGBT dernekleri ile ilgili de konuşan Çevik, bu derneklerin kapatılmasını, hatta savunulmasının dahi yasaklanmasını ve bu kuruluşların mal varlığına el konulup ailenin inşası için kullanılması gerektiğini ifade etti. Daha sonra ise Çevik, “1985 yılında yürürlüğe giren CEDAW (Kadınlara Yönelik Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Uluslararası Sözleşmesi) ismindeki sözleşmenin de tıpkı İstanbul Sözleşmesi gibi kaldırılması veya düzeltilmesi gerekiyor” diyerek konuşmasına devam etti.


Medeni Kanun ile ilgilide düşüncelerini belirten Başkan Çevik, bu kanunun Katolik İsviçre Medeni Kanunu olduğunu bunu yerine ise İslam hukukuna uygun bir kanunun getirilmesini istediklerini söyleyerek “İslam’a aykırı yasaları ve uluslararası sözleşmeleri istemiyoruz” dedi.
Türkiye’de bu konuda yazarlarla ve akademisyenlerle çalıştıklarını ifade eden Adem Çevik, “ Asıl mesele şehvet terörünün serbest olup da, geçlerin zinaya, fuhuşa batırılmasının önüne geçilmesi  ve cinsi sapık derneklerin terör kapsamına alınması lazım. Evlenecek gençlere hibe verilmesini ve anneliğin güçlendirilmesini istiyoruz” dedi.
 

Bakmadan Geçme