Milyonlarca emeklinin beklediği müjdeyi Bakan Işıkhan verdi

Asgari ücretin net 11 bin 402 TL olarak açıklanmasının ardından işsizlik maaşı, 65 aylığı gibi 86 devlet ödemesinde hesaplar değişti. Yeni asgari ücretin ardından ise gözler emekli aylığı ve memur maaşlarına yapılacak zamma çevrildi. Peki, emekli aylığı, memur maaşı zammı ne kadar olacak? İşte, emekli ve memur maaşı zammı son dakika haberi...

Milyonlarca emeklinin beklediği müjdeyi Bakan Işıkhan verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Asgari ücret zammının ardından milyonlarca vatandaş, emekli aylıkları ve memur maaşlarına yapılacak zammı merak ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, en düşük memur maaşının 22 bin lira olması ve emekli aylıklarında iyileştirmeye ilişkin düzenlemeyi de Meclis tatile girmeden çıkaracaklarını açıkladı.

"SATIN ALMA GÜCÜNÜ KORUYACAĞIZ"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yeni asgari ücret, emekli aylıklarına iyileştirme, en düşük memur maaşına ilişkin düzenlemeye değerlendirme yaptı. Bakan Işıkhan, asgari ücreti belirlerken çalışanları enflasyona ezdirmeme ilkesini sürdürdüklerini belirterek, haziran ayı enflasyon oranı belli olmamasına rağmen yüzde 15'ten fazla refah payı desteğini çalışanlara verdiklerini söyledi.

EMEKLİ VE MEMURA ZAM DÜZENLEMESİ

Sabah'ta yer alan habere göre, Bakan Işıkhan, geçtiğimiz gün AK Parti Meclis Grup Toplantısı öncesi yaptığı değerlendirmede de memur ve emekli maaşı zammı ile ilgili torba yasanın temmuz ayında Meclis'ten geçeceğini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile işbirliği halinde çalıştıklarını anlatan Işıkhan, torba yasada paydaşları memnun edecek bir sonuca ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim beyanı olduğu için en düşük memur maaşının 22 bin lira olarak torba yasa teklifinde yer alacağını ifade etti. Işıkhan, "Zaten iki konu vardı. En düşük memur maaşının 22 bin lira olması ve emekli aylıklarında yapılacak iyileştirme, Cumhurbaşkanı'mızın seçim beyanı olduğu için biz bunu torba yasada sunacağız. Meclis tarafından kısa sürede geçmesini sağlayacağız. Meclis tatile girmeden temmuz ayında Allah nasip ederse çıkarmayı düşünüyoruz. Asgari ücret desteği de teklifte yer alacak, bürokratlar üzerinde çalışıyor" diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme