Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Ödeme bayramdan önce mi yatacak?

Aile Destek ödemeleri, bayramdan önce destekten faydalanacak vatandaşlar tarafından merak edilen konular arasında yer alıyor. Her ay belirli tarihlerde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine verilen aile destek paketi, hane gelirine göre 850 TL ile 1.250 TL arasında değişiyor. Aile Destek Programının 12 ay boyunca devam etmesi planlanırken, uzatılıp uzatılmayacağı da merak ediliyor. Ayrıca, ödemelerin bayram öncesinde yapılıp yapılmayacağı da sorgulanıyor. Peki, Aile Destek Ödemesi bayramdan önce hesaplara yatırılacak mı? Aile Destek Programı ne zaman sona erecek? Aile Destek Paketi uzatıldı mı, bayram öncesinde ödeme yapılacak mı?

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Ödeme bayramdan önce mi yatacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aile destek ödemesinin ne zaman sona ereceği ve ödemelerin bayram öncesi yapılıp yapılmayacağı konuları üzerinde sorular gündeme geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında bu ay ihtiyaç sahibi hanelere toplamda 4,5 milyar TL ödeme yapıldığını duyurdu. Türkiye Aile Destek Programı'ndan 3,5 milyon hane faydalanmakta olup, hanelere gelir düzeylerine bağlı olarak 850 TL ile 1.250 TL arasında destek sağlanıyor. Peki, Aile Destek Programı ne zaman sona erecek, uzatıldı mı? Aile destek ödemesi ne zaman hesaplara yatacak, bayramdan önce yatacak mı?

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ UZATILDI MI?

Aile Destek Programı, yapılan son açıklamaya göre Temmuz ayına kadar devam edecek. Programın uzatılmasıyla ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

12 aylık ödeme döneminin son ödemesi Haziran 2023 tarihinde gerçekleşecektir ve takip eden Temmuz ayında bu destek programı sona erecek.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Sosyal refah paylaşımına odaklanan bir yaklaşımla, arz odaklı sosyal yardım sistemini sürdürdüklerini ifade eden Bakan Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı'nın bunun bir örneği olduğunu belirtti.

Bakan Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında yapılan ödemeler hakkında bilgi vererek, "Programımızın başlangıcından bu yana hanelere sağladığımız destek tutarı 35 milyar TL'yi aşmıştır" dedi.

3,5 milyon hanenin Türkiye Aile Destek Programı'ndan faydalandığını ve hanelere gelir düzeylerine bağlı olarak 850 TL ile 1.250 TL arasında destek verdiklerini ifade eden Bakan Göktaş, "İhtiyaç sahibi hanelere yönelik sunduğumuz desteğimizle onların yanında olmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda bu ay ihtiyaç sahibi hanelere toplamda 4,5 milyar TL ödeme gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.
 

Bakmadan Geçme