Mimarlar Odası Konya'dan bir etkinlik daha 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Konya Şubesi üye ve öğrencileriyle buluştuğu etkinliklerine ara vermeden devam ediyor. 

Mimarlar Odası Konya'dan bir etkinlik daha 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

22 Mayıs Pazartesi akşamı 13.sü gerçekleştirilen Fikr-i Mimar ‘da çoğunluğu genç olan üyeleriyle buluşan yönetim kurulu üyeleri genç meslektaşlarının sektöre ilişkin sorunlarını dinledi.

Başkan Ahmet Övet daha evvelki toplantılarda da benzer sorunların dile getirildiğini, Konya şube yönetimi olarak sorunların titizlikle ele alındığını, raporlaştırıldığını ve ilgili yerel ve ulusal makamlara ilk elden iletildiğini ifade etti.

25 Mayıs Perşembe günü toplanan Serbest Çalışan Mimarlar Komisyonu ise Fikr-i Mimar toplantılarında dile getirilen serbest çalışan üyelerimizin mesleki sorunlarını ele aldı.

İnşaat Mühendisi Osman Saygı’nın “Tasarımda Statik Proje” başlıklı sunumu ile yer aldığı Arkademi teknik ise 26 Mayıs Cuma akşamı Mimar Evi’nde gerçekleştirildi.

Üyelerin yoğun katılım gösterdiği sunumda Saygı mimari projelerde betonarme yapı elemanlarının yerleştirilmesi ve boyutlandırılmasına ilişkin bilgi verdi.

Şube Başkanı Ahmet Övet dirençli kentleşmenin temeli olan sağlam ve doğru yapı yapmanın önemine bir kez daha vurgu yaparak İnşaat Mühendisi Osman Saygı’ya sunumundan ötürü teşekkür plaketi takdim ederek Mimarlar Odası Konya Şubesi etkinliklerin hız kesmeden devam edeceğini belirterek etkinliklere katılan üyelerine teşekkür etti.

Bakmadan Geçme