Minik eller, Gastronomi Mutfağında yöresel ekmek hazırladı

Selçuklu Anaokulu öğrencileri, Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünce düzenlenen 'Minik Eller Kendi Ekmeğini Pişiriyor' etkinliği kapsamında Konya'nın yöresel etli ekmeğini hazırladı. Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesine bağlı Nasreddin Hoca Uygulama Anaokulu öğrencileri de 'Kendin Pişir, Kendin Ye' yaşayarak öğrenme etkinliğinde geleneksel ekmek yapımı sürecinde hünerlerini sergiledi.

Minik eller, Gastronomi Mutfağında yöresel ekmek hazırladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KONYA HABER: Selçuklu Anaokulundan 21 öğrenci, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Mutfağında gerçekleştirilen etkinlikte Bölüm Başkanı Doç. Dr. Birsen Bulut Solak, Şef Öğr. Gör. Dr. Osman Özer, Dr. Öğr. Üyesi Gülçin Algan Özkök, Sınıf Öğretmeni Sevgi Alparslan Tosun, yüksek lisans ve lisans öğrencilerinin koordinesinde hünerlerini sergiledi. Minik öğrenciler, etkinlikte etli ekmeğin yanı sıra ayran ve ekmek hazırlığının her aşamasını uygulamalı olarak öğrenmeye gayret gösterdi.

NASREDDİN HOCA UYGULAMA ANAOKULU GELENEKSEL EKMEK YAPTI
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Mutfağında düzenlenen bir diğer etkinlikte ise Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesine bağlı Nasreddin Hoca Uygulama Anaokulundan 13 öğrenci, geleneksel ekmek yapımının tüm aşamalarını uygulamalı şekilde öğrenme fırsatı buldu.

Etkinlikte Bölüm Başkanı Doç. Dr. Birsen Bulut Solak, Şef Öğr. Gör. Dr. Osman Özer, Dr. Öğr. Üyesi Gülçin Algan Özkök, Nasreddin Hoca Uygulama Anaokulu Müdürü Türkan Yiğit Kolçak, sınıf öğretmenleri Elife Avşar Özus, Neslihan Kolçak, yüksek lisans ve lisans öğrencilerinin gözetiminde hünerlerini gösterdi. Etkinliğe Selçuklu İlçe Emniyet Müdürü Ersan Aydın da eşlik etti.

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Köksal, yaptığı açıklamada etkinlikleri Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümündeki öğretim elemanlarının öncülüğünde Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlediklerini söyledi. Bu çerçevede “Minik Eller, Kendi Ekmeğini Pişiriyor” ve “Kendin Pişir, Kendin Ye” yaşayarak öğrenme etkinliğinde anaokulu öğrencileriyle bir araya geldiklerini ifade eden Prof. Dr. Köksal, “Minik öğrencilerimiz, geleneksel ekmek yapımıyla birlikte Konya’mızın yerli ve milli yemeği olan etli ekmeği de mutfağımızda hazırladılar. Şefimiz Osman Hocamız ve hocalarımız öncülüğünde marifetlerini sergilediler. Kendi ekmeklerini ve etli ekmeklerini pişirdiler. Etkinliğin düzenlenmesinde başta Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Nasreddin Hoca Uygulama Anaokulu Müdürlüğümüze, Selçuklu Anadolu Müdürlüğümüze ve Bölüm Başkanlığımıza teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Prof. Dr. Köksal, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde kurdukları mutfağı sadece Üniversiteye değil, Konya’ya da tanıtmayı amaçladıklarını belirterek bu doğrultuda Milli Eğitim çatısı altındaki tüm okullara kapılarının açık olduğunu sözlerine ekledi.

KONYA HABER - HAKİMİYET
 

Bakmadan Geçme