• Haberler
  • Güncel
  • Miraç Kandili Nedir? Miraç Kandili'nde Ne Oldu? Miraç Kandilinde Hangi İbadetler Yapılmalı?

Miraç Kandili Nedir? Miraç Kandili'nde Ne Oldu? Miraç Kandilinde Hangi İbadetler Yapılmalı?

Miraç ya da Mirac İslamiyet'te peygamberimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) göğe yükselmesi olayıdır. Arapçada kelime karşılığı yükseğe çıkma anlamına gelir ve merdiven anlamına gelen uruc kökünden gelir.

İslam inancına göre, Hazreti Muhammed'in yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldiği gece olarak kabul görülen Miraç Kandili, 6 Şubat 2024 tarihinde anlam kazanıyor. Miraç Kandilin gelmesiyle birlikte vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konulardan biride miraç kandilinde yapılacak ibadetler oldu. Peki, miraç kandilinde hangi ibadetler yapılmalı. İşte detaylar…

Miraç Kandili Nedir? Miraç Kandili'nde Ne Oldu? Miraç Kandilinde Hangi İbadetler Yapılmalı?

MİRAÇ KANDİLİNDE NELER YAPILMALI?
Miraç Kandili'nin gündüzünde oruçlu olmak gerekir. Peygamber Efendimiz “Recep ayında bir gün ve gece vardır ki Receb’in 27’nci gecesidir. Kim o gün oruç tutar ve geceyi ibadetle geçirirse yüz sene oruç tutmuş ve yüz sene ibadet yapmış gibi olur” buyurdu.

Salat ü selâm okumak ve Bu mübarek gece kusur ve günahlarımızdan tevbe ve istiğfarda bulunmalıyız. En azından bir tesbih “Estağfurullah” demeliyiz.

Namaz kılmak.Bu geceyi namaz kılarak ibadetle geçirmenin sevabı çok büyüktür. Miraç gecesi ve gündüzündeki namazları cemaatle kılmaya son derece gayret göstermelidir. Kaza namazı bulunan kimseler, bu namazlarını kaza etmeye çalışmalıdırlar. Ayrıca tesbih namazı da kılınabilir. Ancak üzerinde kaza namazı bulunan kimselerin bu gibi mübarek gecelerde nafile namaz yerine kaza namazı kılmaları daha yerinde olur. Bu sebeple kaza namazı olan kimseler bol bol kaza namazı kılmalı ve bu gece kılınacak bütün nafile namazları, kaza namazı olarak niyetlenmeli ve öylece kılmalıdırlar. 
Bu geceyi ibadet ve ibadetle geçirmenin sevabı büyüktür. Miraç gecesi ve gündüzünde namazların birlikte kılınması için her türlü çaba gösterilmelidir. Kaza namazını düşünenler için böyle mübarek gecelerde nafile namazı yerine kaza namazını kılmak daha doğru olacaktır. Bu nedenle kazaya kalanların, kaçırdıkları namazların çoğunu kılmaları, bu gece kılmayı düşündükleri ilave namazları da kaza gibi kılıp, ona göre kılmaları gerekir.
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme