MOSSAD NEDİR? Mossad ne demek? Mossad hangi ülkeye ait?

MİT ve Emniyet tarafından Mossad ajanlarına yapılan operasyonlar sonrası Mossad'ın ne olduğu merak konusu oldu. Peki Mossad nedir? Mossad hangi ülkenin teşkilatı? Mossad ne demek işte detaylar...

MOSSAD NEDİR? Mossad ne demek? Mossad hangi ülkeye ait?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sosyal medya kullanıcıları Mossad’ı  ve Mossad ile ilgili bilgileri araştırıyor. İşte İsrail’İn İstihbarat Teşkilatı olarak bilenen Mossad hakkında binmeyenler...  

MOSSAD NEDİR? 

Mossad, İsrail’in milli istihbarat teşkilatıdır. Mossad, İsrail’in askeri istihbarat servisi olan Aman, iç güvenlik teşkilatı olan Şin Bet ile birlikte İsrail İstihbarat Topluluğundaki birimlerden biridir.  

Mossad’ın ana düşüncesi, sadece İsrail’de bulunan değil, dünyadaki tüm Yahudi topluluklarını herhangi bir saldırı ve katliama karşı korumaktır.  

Mossad temelde ise İsrail’in diplomatik kuruluşlarının dışında istihbarat toplama, gizli operasyonlar ve terörle mücadelede gibi çalışmalardan sorumludur. Mossad hiçbir yasa amacıyla, rolüyle, göreviyle, yetkisi ve bütçesiyle tanımlanamaz ve İsrail Devleti'nin anayasal kanunlardan tamamen muaf olduğu için bir derin devlet olarak görülür. 

Teşkilatın yöneticisi doğrudan İsrail Başbakanı'na karşı sorumludur. Yıllık bütçesinin yaklaşık 10 milyar şekel olduğu tahmin edilen Mossad, bazı kuruluşlara göre Amerikan CIA'inden sonra Batı dünyasının en büyük ikinci casusluk ajansıdır. 

Bakmadan Geçme