Müdür otizmli öğrenciyi merdivenden itmişti: Yeni detaylar ortaya çıktı!
Olay, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde bir ortaokulda meydana geldi. İddiaya göre, 8. sınıf öğrencisi B.U.U., okul müdürü B.G. tarafından merdivenden itildi. Olay sonrası müdür tutuklanırken, annenin daha önce müdürle ilgili CİMER'e başvuruda bulunduğu ortaya çıktı.
Olay, 5 Kasım tarihinde Manisa’nın Turgutlu ilçesinde bulunan bir ortaokulda meydana geldi. İddiaya göre, 13 yaşındaki özel gereksinimli 8. sınıf öğrencisi B.U.U., sabah saatlerinde derse girdiği sırada okul müdürü B.G. ile karşılaştı. Bu sırada müdür, öğrenciyi uyararak merdivenlerden itti. B.U.U., kafasını merdiven demirlerine çarpması sonucu yaralandı.
YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI
Öğrencinin eve giderek durumu annesine anlatması üzerine, anne D.Y., müdürden şikayetçi oldu. Şikayet sonrası müdür tutuklanırken, olayla ilgili birtakım detaylar ortaya çıktı.
Anne D.Y.’nin iddiasına göre, olaydan önce bir kaç defa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne giderek müdürden şikayetçi oldu. Fakat müdürlük, bu şikayetleri dikkate almadı. Çocuğunun otizmli olduğunu belirten anne, “Oğlum yaşadıklarını sürekli bana anlatıyordu. Mesela kafasından tutup kaldırıyormuş, sürekli itekliyormuş. Bunları da sebepsiz yere yapıyormuş. Otizmli çocuk bunlar, tabii ki hırçınlaşır. Ama biz her seferinde suçlu çıktık.” dedi.
“MÜDÜR OĞLUMU OKULDAN UZAKLAŞTIRMAYA ÇALIŞTI”
Oğlunun daha önce okuldan uzaklaştırılmaya çalışıldığını öne süren anne D.Y., “Bir gün tanıdık vasıtasıyla bir müdür yardımcısıyla karşılaştım. Bana, “Okulda B.G. diye bir müdür var, beni arayıp otizmli bir çocuğu okuldan nasıl attırabileceğini sordu.” dedi. O çocuğun benimki olduğunu anladım ama belli etmedim. Bunların hepsini CİMER’e yazdım, kayıtlar duruyor, çıkaracağım. Şikâyet dilekçelerim de var.” şeklinde konuştu.
“ŞİKAYETİMDEN VAZGEÇİRMEYE ÇALIŞTILAR”
Okula gidip jandarmayı arayacağını söylediğinde matematik öğretmeninin kendisini engellemeye çalıştığını öne süren anne, “ Öğretmen bir kağıt çıkardı, ‘Kimse çocuğuna dokunmayacak, bunu yazıp imzalayalım, olay kapansın.’ dedi. Ben kabul etmedim. ‘Boşuna yazma, imzalamam.’ dedim” söylemlerinde bulundu.
“OKULA GİTMEK İSTEMİYOR”
Annenin jandarmayı arayarak şikayetçi olması üzerine gözaltına alınan müdür, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay sonrası çocuğunun psikolojisinin bozulduğunu iddia eden anne D.Y., “Şu an okula gitmek istemiyor. Ben götürüp başında duracağım.” diyerek sözlerini noktaladı.