• Haberler
  • 'Muhalif Gençlik' Adlı Hesap, Metin Yüksel'i Hedef Alarak Tehditlerde Bulundu

'Muhalif Gençlik' Adlı Hesap, Metin Yüksel'i Hedef Alarak Tehditlerde Bulundu

Sosyal medya platformu X üzerinden faaliyet gösteren 'Muhalif Gençlik' adlı hesap, son paylaşımında 23 Şubat 1979 tarihinde vurularak öldürülen Metin Yüksel'i hedef alarak skandal bir şekilde tehdit içeren ifadeler kullandı. Yapılan paylaşımda, 'En delikanlınızı Fatih Camii'nin avlusunda vurduk. Yeşil komünistler akıllı olsun!' ifadeleri kullanılarak provokatif bir dil benimsendi.

Sosyal medya platformu X üzerinden faaliyet gösteren "Muhalif Gençlik" adlı hesap, son paylaşımında 23 Şubat 1979 tarihinde vurularak öldürülen Metin Yüksel'i hedef alarak skandal bir şekilde tehdit içeren ifadeler kullandı. Yapılan paylaşımda, "En delikanlınızı Fatih Camii'nin avlusunda vurduk. Yeşil komünistler akıllı olsun!" ifadeleri kullanılarak provokatif bir dil benimsendi.

Metin Yüksel'e ithafen yapılan bu tehdit yüklü paylaşım, kullanıcılar arasında büyük tepkilere neden oldu. Sosyal medya kullanıcıları, "Muhalif Gençlik" hesabının saldırgan ve hoşgörüsüz tutumunu sert bir biçimde eleştirdi.

METİN YÜKSEL KİMDİR?

17 Temmuz 1958'de Bitlis'e bağlı Kolongo Yaylası'nda doğan Yüksel, İslam alimi Sadrettin Yüksel'in oğludur. Ailesiyle dokuz yaşında İstanbul'un Fatih ilçesine yerleşen Yüksel, eğitim hayatı boyunca öğrenci olaylarında aktif bir rol oynayarak, Akıncılar adı verilen öğrenci hareketinin liderliğine yükseldi.

İslami görüşleri ve çeşitli kişi ve örgütlerle olan mücadeleleriyle tanınan Yüksel, 12 Eylül Darbesi öncesindeki sağ-sol çatışmalarında Millî Selametçi kanadın gençlik lideri haline geldi.

23 Şubat 1979'da Fatih Camii'nin avlusunda, daha önce kendisini tehdit etmiş olan ve kavgalı olduğu bir grup tarafından kısa bir sözlü tartışmanın ardından vurularak öldürüldü. Yüksel'in öldüğü yerdeki taş, kırmızıya boyanmış ve 2018 yılındaki tadilat sırasında kaldırılana kadar 39 yıl boyunca anısına sergilenmişti.

Bakmadan Geçme