Muharrem İnce: Hulusi Akar bana masal anlatmasın

Dün akşam Habertürk televizyonunda Fatih Altaylı'nın konuğu olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan depremleri hakkında yaşadıklarını anlattı.

Muharrem İnce: Hulusi Akar bana masal anlatmasın
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Deprem olduğunda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın askeri kışladan çıkarmakta geç kaldığını vurgulayan Genel Başkan Muharrem İnce, “Aradan 20 saat geçmiş. Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi sitesinde saat 19.10'da mesaj atılmış. 3 bin 500 personelle katılıyoruz, diyor. Bu ülkede yerle bir olmuşken sen 3 bin 500 askerle mi katılıyorsun? Askerler hemen devreye alınsaydı en az 20 bin kişi daha sağ çıkarılabilirdi. 20 saat sonra bana Hulusi Akar masal anlatmasın. El sallamasına ve bağırmasına gerek yok." dedi. 


Kader diyemeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın depremi kader ile yorumlamasına değinen Muharrem ince şu ifadeleri kullandı: “Dere yatağına ev yapıp, sele kader diyemeyiz. Yangın söndürme uçağı almayıp, orman yangınına kader diyemeyiz. Dirençli kentler yapmadan depremde ölmeye kader diyemeyiz. Bu düpedüz cinayettir. Neden Japon'a kader olmuyor da, Türk'e kader olsun.”


Muhalefet ağzını açmıyor 
Ülkede din denildi mi muhalefetin ağzını açmadığını söyleyen İnce, “Bu ülkede din dendi mi, muhalefet ağzını açamıyor. Ben elhamdülillah Müslümanım, abdestimden şüphem yok. İnsan enkazın altında kurtarılmayı beklerken 'eyvah sela veriliyor' diyor. Hangi akılsız, liyakatsiz bunları yaptıysa. Yanlışları dediğimiz zaman terörist olmayız. Diyanet insanlar enkaz altında sela verdi. Bir de evlat edinecek çocukların evlenebileceğini söyledi ahlaksızlar.” şeklinde konuştu


 

Bakmadan Geçme