Muharrem İnce: Magazinle işim yok

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Hatay'da depremde gözlemlediği sorunlara, 99 sonrası alınmaya başlanan deprem vergilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Muharrem İnce: Magazinle işim yok
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KONYA HABER: Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, zemini sağlam yerlerin tespit edilmesi gerektiğini, dirençli kentleri kurulmasını vurgulayarak şu ifadelere yer verdi: “Karış karış tarayıp zemini sağlam yerleri tespit etmeliyiz. Sağlam binaları dirençli, dirençli kentleri konuşmalıyız. ’50 milyar dolar Suriyelilere harcadık. Bir 50 milyar daha Suriyelilere harcayabiliriz’ diyemezsin. Binaların yüzde 98’i 2000 yılından önce yapılmış deyip, suçu kendinden atamazsın. 23 yıldır sen yönetiyorsun. Niye yıkıp yenisini yapmadın. Suriyelilere 50 milyar dolar harcayacağına, o 7 milyon konutu yenileseydin. Senden önce yapılmış olabilir. Çeyrek yüzyıldır memleketi yönetiyorsun. Niye yenilemedin o binaları?” 


Muharrem İnce, deprem vergilerinin hesabını herkesin sorması gerektiğini, devletin yetersiz kaldığını ve geç kalındığını ifade ederek, “Deprem vergilerinin hesabını hepimiz sormalıyız. 99’dan bu yana geçici olarak konulan deprem vergileri kalıcı oldu. Bunun hesabını hepimiz sormalıyız. 24 yılda bu deprem vergileri kuruşu kuruşuna kaç para toplandı, nereye harcandı? Bunun hesabını sormak AK Partili kardeşimin de görevidir. Deprem partisine bakmadı. Hepimiz öldük, hepiniz öldünüz. İmar barışı, hem paranız gitti, hem öldünüz. Paranızı aldı bu devlet. O çarpık binaya size sağlam raporu mu veriliyor o zaman? İmar barışı çıkınca binanız sağlamlaşıyor mu? Devlet çöktü, geç kaldılar. İnsanları kurtarınca sevinen insanlar var orada” şeklinde konuştu.

"MAGAZİNLE İŞİM YOK"

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın cenazesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasi parti liderlerine selam vermeyip kendisine selam verdiği sorulunca Başkan İnce,
“Ben farkında değilim o anda, genel başkanımızın cenazesinin önünde saf tutmuşuz. O anda sayın Erdoğan geldi, benim yanımda Meclis Başkanı vardı. O anda tokalaştık. Diğerleriyle tokalaşıp tokalaşmadığını ben görmedim bile. Haberlerden sonra öğrendim. Şunu söyleyeyim; benim magazinle işim yok, memleketimin başı belada. Memleketim kan ağlıyor. Kim kiminle tokalaşmış, neden tokalaşmamış beni hiç ilgilendirmiyor. Buradan siyasi sonuç çıkarıp da bana eleştiri getirenler var. Bunlar ahlaksız insanlar. Bana ne ya, kimle tokalaşmış, tokalaşmamış. Ciğerim yanıyor benim. Magazinle falan da işim yok benim. Ben bu memleketteki cenaze safında, orada da bir insan yaşamını siyasete adamış bir insanın cenazesi var orada duruyorum. Aileye baş sağlığı dilemişim, farkında bile değilim. Buradan siyasi sonuç çıkarmak... 'Senin elini sıktı'… Bunlar çok ucuz işler. Bu eleştiri yapanlarla geçmişte beraber siyaset yaptığım insanlar var. 'Yazıklar olsun' diyorum. Bu kadar ahlak düşkünü, zavallı, kötü insan bunlar. Hiç mi vicdanınız yok. Enkaz altında insanlarımız var, tokalaşsa ne olur, tokalaşmasa ne olur” ifadelerine yer verdi.

KONYA HABER - HAKİMİYET
 

Bakmadan Geçme