Muhsin Yazıcıoğlu Muhsin Dağı'nda anıldı

Büyük Birlik Partisi'nin Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişi, helikopterin düştüğü alanda anıldı.

15 yıl önce Kahramanmaraş'ta gerçekleşen helikopter kazasında hayatlarını kaybeden Büyük Birlik Partisi'nin Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişi, Muhsin Dağı'nda anıldı.

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine bağlı Kızılöz Mahallesi'nde düzenlenen etkinlikte, ANDA Arama Kurtarma ve İnsani Yardım Derneği organizasyonuyla 30 ilden 697 gönüllü bir araya geldi.

Türk bayrakları ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun fotoğraflarını taşıyan gönüllüler, zorlu arazi şartlarına rağmen Muhsin Dağı'na ulaşmak için 2 bin 100 rakımlı bölgeye tırmandı.

Helikopterin düştüğü bölgeye ulaşan gönüllüler, burada Türk bayrağı açarak saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu. Ardından, Muhsin Yazıcıoğlu ve diğer kaybettikleri için dua ettiler.

Derneğin genel başkanı Okan Tosun, yaptığı açıklamada, Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri anmak için bir araya geldiklerini belirterek, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının helikopter kazasının yaşandığı bölgede anma etkinliği düzenledik. Onları özlemle andık ve dualarımızı ettik. Bizler, Muhsin Yazıcıoğlu'nun izinde yürümeye devam edeceğiz ve onun değerlerini gelecek nesillere aktarmak için çaba göstereceğiz" dedi.

AA

Bakmadan Geçme