Mükremin Kızılca'dan 19. Kitap!

Gazetemiz yazarlarından Mükremin Kızılca'nın 19. Eseri Ben Müslümanım! / Bir Tefekkür Çalışması çıktı. 

Hakimiyet Gazetesi yazarlarından Mükremin Kızılca'nın 19. Eseri Ben Müslümanım! / Bir Tefekkür Çalışması okuyucu ile buluştu. 

Kızılca kitap hakkında şu bilgileri verdi.

272 sayfa, orta boy, Cim Kitap yayınevince basılan kitap: Müslümanların zamanımızdaki sıkıntılarını ve çözüm yollarını ele almaktadır. 

Bu bağlamda İslam’a: terörle ilişki, çok eşlilik, kocanın karısını dövmesi, ıskat – devir, kölelik – cariyelik,  gibi hususları kullanarak yapılan saldırıları bertaraf etmeyi amaçlamaktadır.

İslamiyet’te akait esaslarının tanımlandığı iki klasik eseri: Emali ve Ömer-i Nesefi’nin de kısa özetlerinin yer aldığı kitap isteyenlere elden hediye edilmekte ve PDF olarak da gönderilmektedir. 

Sosyal medyada kanallarında İslamiyet’i, Müslümanlar ve insanlar gözünde itibarsızlaştırmayı hedefleyen, asılsız paylaşımlara karşı uyarıların da yer aldığı eserde ayrıca: İslam’ın ana kaynakları hakkında olumsuz yönde teşekkül etmeye başlayan akımlara dikkat çekilmektedir. 

Eserde ayrıca: İslam’da üstün ırk kavramına yer olmadığı, Arapların diğer Müslümanlardan takva dışında bir faziletinin olamayacağı belgelerle izah edilerek Mevali ifadesine de açıklık getiriliyor. 

Ben Müslümanım kitabının sonunda İmam-ı Birgivi hazretlerinin ünlü eseri Makâmât da tercüme edilerek sunulmuştur. Bu kısa eserde: Ehl-i sünnette, Alevilikte, Bektaşilikte, Mevlevilikte ve bütün tasavvuf ekollerinde önemli bir yer tutan “Dört kapı ve kırk makam” işlenmiştir. 

Yazarımız önümüzdeki günlerde yapılacak kültürel faaliyetlerde kitabı ücretsiz hediye edecektir. İsteyenlere diğer dini kitaplarla beraber PDF olarak da ücretsiz gönderilmektedir. *

Dini kitaplar serisinin üçüncüsü olan “Ben Müslümanım” kitabı da diğer dini kitaplar gibi ücretsiz okuyucuya dağıtılmaktadır. Bu eser de diğerleri gibi kadirşinas okuyucuların maddi katkılarıyla bin adet basılmıştır. 

Bu eser adını, Kur’an-ı kerimde 39 yerde geçen ve manaları genel olarak: “Ben Müslümanım /biz Müslümanız / Müslümanlardanız” demek olan ayetlerden alır.

Bu ayetlerden beşi şunlardır:

“Allah uğrunda hakkıyla cihad edin. O, sizi seçti ve dinde üzerinize hiçbir güçlük yüklemedi. Babanız İbrahim’in dinine uyun. Allah, sizi hem daha önce, hem de bu Kur’an’da “Müslümanlar” diye isimlendirdi ki, Peygamber size şahit (ve örnek) olsun, siz de insanlara şahit (ve örnek) olasınız. Artık namazı dosdoğru kılın, zekâtı verin ve Allah’a sarılın. O, sizin sahibinizdir. O, ne güzel sahip, ne güzel yardımcıdır!” (Hac 78)

“Ey iman edenler! Allah'tan, O'na yaraşır şekilde korkun ve ancak Müslümanlar olarak can verin.”  (Al-i İmran 102)
“De ki: Biz, Allah'a, bize indirilene, İbrahim, İsmail, İshak, Yakup ve Ya'kub oğullarına indirilenlere, Musa, İsa ve (diğer) peygamberlere Rableri tarafından verilenlere iman ettik. Onları birbirinden ayırt etmeyiz. Biz ancak O'na teslim olan Müslümanlarız.” (Al-i İmran 84) 
“Allah’a çağıran, dine ve dünyaya yararlı iş yapan ve “Ben Müslümanlardanım” diyenden daha güzel sözlü kim vardır?” (41/ 33)
“Ya Rabbi! Benim canımı Müslüman olarak al ve iyi kullarının arasına kat!” (Yusuf 101) 

Kitabı ücretsiz almak isteyenler yazarımız Mükremin Kızılca’dan alabilirler. Ayrıca PDF olarak da gönderilmektedir.

[email protected] ve sosyal medya kanalları 

(Bu eserin basımını üstlenen değerli okuyucularımıza teşekkür eder, her şeyin gönüllerince olmasını yüce yaratanımızdan niyaz ederim) 

* Ücretsiz dağıtılan üç kitabı PDF formatında almak için lütfen alttaki epostayla ya da sosyal medya kanallarından yazarla irtibata geçiniz!

[email protected] Facebook X İnstagram 

Bakmadan Geçme