MÜSİAD İnvest 'in ikinci durağı Seydibey oldu

MÜSİAD, misyonundan kaynaklanan sorumluluğu çerçevesinde Türkiye'nin uluslararası yatırım iklimine katkıda bulunmak amacıyla 'MÜSİAD Uluslararası Yatırım Destek Ofisi MÜSİAD İnvest 'in ikinci durağı Seydibey oldu.

MÜSİAD İnvest 'in ikinci durağı Seydibey oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MÜSİAD İnvest Başkanı Muhammet Ali Özeken beraberindeki icra kurulu ile MÜSİAD Seydibey Üyesi iş yerlerini gezerek Seydişehir, Beyşehir ve Konya'da yapılan toplantılar ile MÜSİAD İnvest hakkında bilgiler verdiler.

Müsiad İnvest Programı, Muhammed Ali Özeken ve icra kurulu üyelerinin katılımları ile Zirve Tınaztepe Tesislerinde Seydişehir’ li üyeleri ile kahvaltılı toplantıda başladı. Toplantıdan sonra İlk durak doğal güzellikleriyle meşhur Seydişehir Kuğulu Milli Parkı oldu. Parkı gezerken Seydişehir Belediye Başkanımız Mehmet Tutal bölgeye yapılabilecek yatırımlar konusunda MÜSİAD İNVEST ekibini bilgilendirdi. Ardından Kuğulu Park Misafirhanesinde sıcak soba etrafında çay molası verildi. Çay molası ardından MÜSİAD Seydibey üyeleri Magic Sleep Yatak Fabrikası Sahibi İsmail Aslan, Günaydın Dinlenme Tesisleri Sahibi Hüseyin Gülpınar, ardından Seydişifa Termal Kaplıcası ve Seydişehir Organize Sanayiinde bulunan MÜSİAD Seydibey üyeleri, Hasarı Yangın Fabrikası Sahibi Abdullah Halıcı, İpek Endüstri Soğuk Hava Deposu Fabrikası Sahibi Hasan Dumlupınar yerlerinde ziyaret edildi. Seydişehir gezisi bittikten sonra yönler Beyşehir’e çevrildi. İlk olarak Beyşehir Organize Sanayiinde, bölgenin yapı taşlarından biri olan MÜSİAD Seydibey üyesi Derya Arms Silah Fabrikası üretim hattını gezildi. Ardından Anadolu'daki ahşap direkli camilerin en büyüğü ve orijinali olan 1296 yılında inşa edilen Eşrefoğlu Camii ziyaret edildi. Camii karşısında Beyşehir Kültür Merkezinde Beyşehir’e ait Doğal ve yapay güzellikleri ile ilgili bilgilendirmeler alındı. Öğle yemeği ve Beyşehir’deki MÜSİAD Seydibey üyelerinin katılımıyla MÜSİAD İnvest toplantısı gerçekleştirildi. Oradan ekibin yönü Huğlu ' ya çevrildi. MÜSİAD Seydibey Üyesi Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi ve Ermox Silah' da bölge ve savunma sanayi ile ilgili gelişmeler MÜSİAD İnvest ekibine aktarıldı. Ardından ekibin son durağı Seydibey üyesi Ciğerci Orhan’da Konyalı Seydibey üyeleri ile tanışma ve İnvest toplantısı gerçekleştirildi.

MÜSİAD İnvest Başkanı Muhammet Ali Özeken konuşmasında MÜSİAD İnvest’ in öncelikli amaçları söyle özetledi;

Uluslararası iş insanlarını Türkiye’de yatırım yapmaya teşvik etmek, bu doğrultuda kaliteli ve güvenli rehberlik hizmeti sunmak, Ofis merkezinde çalışan uzman personeli aracılığıyla yatırımcıları hızlı ve doğru bir şekilde yönlendirmek, Uluslararası iş insanlarını MÜSİAD’ ın kaliteli ve güvenilir hizmet veren üye portföyü ile tanıştırmak, Uluslararası iş insanlarına MÜSİAD’ ın Türkiye’deki ve 81 ayrı ülkedeki global ticaret ağıyla iş birliği / ortaklık imkanları sunmak, Halihazırda çalışan ya da tamamlanamamış yatırımı, fizibilitesi yapılmış projesi olan MÜSİAD üyelerinin yatırım veya projelerini uluslararası iş insanları ile buluşturmak, Geleneksel yatırım modelleriyle birlikte yeni nesil teknoloji odaklı yatırım alanlarında da uluslararası yatırımcılara rehberlik etmek, Yatırımcıların ihtiyaç duyacağı kamu ve özel sektör bürokrasisi ile irtibatlarını sağlamak, Stratejik yatırımlarda yatırımcıya özel hizmetler sunmak suretiyle Türkiye’nin ve uluslararası yatırımcıların ekonomik gelişimine katkıda bulunmaktır. MÜSİAD INVEST; uluslararası yatırımcıların taleplerini alanlarında tecrübeli, yabancı dil ile hizmet verme kabiliyetine sahip üyeleri aracılığıyla destekleyecektir. MÜSİAD INVEST; yatırımcılara aşağıdaki ana başlıklarda hizmet sunacaktır: Kişisel danışmanlık hizmetleri: Vatandaşlık danışmanlığı, vize danışmanlığı, çalışma izni danışmanlığı, oturum danışmanlığı, yabancı istihdamı vb. Mali danışmanlık hizmetleri: Şirket kuruluşu, vergi ve muhasebe, denetim vb. Hukuki danışmanlık hizmetleri: Şirket birleşmeleri ve devralmalar, yeni çıkan kanun ve mevzuatlar vb. Sektörel danışmanlık hizmetleri: İmalat sanayi, tarım, enerji, gayrimenkul sektörleri ile sağlık ve turizm gibi hizmet sektörüne yönelik sektörel pazar araştırmaları, yatırım danışmanlığı, ÇED, yatırım teşvikleri vb. Kurumsal danışmanlık hizmetleri: Sanal ofis, marka ve patent, İK, eğitim, gümrük ve lojistik, IT, tanıtım, sigorta, fuarcılık, turizm, çeviri/tercümanlık hizmetleri vb. MÜSİAD INVEST bünyesinde zaman içerisinde çeşitli bölge / ülke masaları oluşturulması hedeflenmektedir. (AB Masası, MENA Masası, Amerika Masası, Afrika Masası, İran Masası gibi).

Program MÜSİAD İnvest Başkanı Muhammet Ali Özeken' in Seydibey Şube Başkanı Yasir Dumlupınar' a Yetim hamisi sertifikası takdimi ile son buldu.

Bakmadan Geçme