MÜSİAD Konya Bayramlaşma programında önemli mesajlar verildi

MÜSİAD Konya Şubesi'nin geleneksel olarak düzenlediği bayramlaşma programı, şube binasında yoğun katılımla gerçekleşti. Programa AK Parti Konya Milletvekilleri Tahir Akyürek, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükçü, Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, Konya Ticaret Odası Başkanvekili Lütfi Can Başaran ve çok sayıda üye katıldı. 

MÜSİAD Konya Bayramlaşma programında önemli mesajlar verildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

'ECDADIMIZIN UYGULAMASINI DEVAM ETTİRİYORUZ'

MÜSİAD Konya olarak Zimem Defteri uygulamasını bu Ramazan ayında da devam ettirdiklerini kaydeden Başkan Hilmi Kağnıcı, "MÜSİAD'ımızın bir geleneği olan Zimem Defteri uygulamamızı gerçekleştirdik. Toplam 100'e yakın bakkalı gezerek ihtiyaç sahiplerinin veresiye borçlarını üyelerimizin verdiği desteklerle kapatmış olduk. Ecdadımızın uygulamasını MÜSİAD Konya olarak devam ettiriyoruz. Güzel bir farkındalık oldu. Gittiğimiz bakkallarda bizden önce başkalarının veresiye defterlerini kapattığını duyar olduk. İnşallah bu güzel bir hayra önderlik etmiş oluruz." ifadelerini kullandı.

'BAYRAMI BURUK GEÇİRİYORUZ'

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı konuşmasında bu yıl bayramın buruk geçirildiğine dikkat çekerek şunları söyledi; “Oruçlarımızı tuttuk, bayrama ulaştık, Bizi bayrama ulaştıran rabbimize şükürler olsun. Her bayramda huzurla afiyetle geçirmeyi diliyoruz, bu bayramda depremzede vatandaşlarımızın sıkıntılarına ortak olduk, dertleriyle dertlendik. Bu tür sıkıntılar yaşanabiliyor. Rabbim ülkemizi her türlü afet ve kaza beladan korusun, bütün insanları muhafaza etsin. Bu bayram gününde dualarımızda kardeşlerimizi eksik etmeyelim”

'KONYA ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMAYA GAYRET EDİYOR'

OSBÜK Başkanı Memiş Kütükçü ise konuşmasında Hatay’da yaptıkları çalışmaları anlattı, Kütükçü konuşmasını şöyle sürdürdü;  “Buruk bir Ramazan Bayramı geçiyoruz. Yüzyılda bir yaşanan asrın felaketi olarak anılan bir deprem yaşadık. İlk günden beri Konya deprem bölgesinde üzerimize düşen görevi yapmaya çalıştık, halende çalışıyoruz. Konya Hatay’da 1000 konteynerlik konteyner kent inşa ediyor. Ayrıca Konya Bedesteni çarşısını Hatay Narlıca’da inşa ediyoruz. İlk günkü ihtiyaçlarla şuan ki ihtiyaçlar farklı. Ona göre her türlü ihtiyaç için yoğun çaba sarf ediyoruz. Konya her zaman olduğu gibi üzerine düşeni sonuna kadar yapmaya gayret ediyor”


'ÇOK GÜÇLÜ BİR DEVLETİMİZ VAR'

KSO Başkanı Mustafa Büyükeğen konuşmasında;  “KSO olarak depremin ilk gününden itibaren bölgede yardım çalışmalarına başladık. Şuan da yoğun şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Bölgenin en kısa zamanda eski haline döneceğine eminim çünkü çok güçlü bir devletimiz var, her unsurlarıyla deprem bölgesinde. Allah bizi böyle büyük deprem ve afetlerden korusun. Herkesin Ramazan Bayramını tekrar tebrik ediyorum, sağlık sıhhat afiyet diliyorum.” ifadelerini kullandı. KTO Başkan Vekili Lütfi Başaran ise şunları ifade etti; “6 Şubat depreminin hayatımızda bazı mihenk noktaları var. Konya olarak bazı kazanımlarımız var, Türkiye’nin Konya’yı kazanması var. Bu duygularla hepinizin bayramını tekrar tebrik ediyorum.”  

'ŞEHRİMİZLE İLGİLİ PROJELER YAPIYORUZ'

Konya Elektrikli Araçlar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve MÜSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Hakkı Karaca, çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi. Konya'da önemli projeler yaptıklarını belirten Karaca, "Normalde biz MÜSİAD Konya olarak Karbon Nötr Şehir Konya 2042 vizyonuyla bir proje ortaya koymuştuk. Bu proje kapsamında Paris İklim Anlaşması gereğince birçok şehir karbonsuzlaşma politikaları üzerine projeler gerçekleştiriyor. Biz de model aldığımız bazı batı şehirlerinden yola çıkarak kendi şehrimizle ilgili proje oraya koyduk. Projeyi dört sacayağı üzerine oturtmuştuk. Çünkü şehirlerin karbon salınımı yüzde 95 üzerinde dört madde oluşturuyor. Bunlardan birincisi şehirlerin elektriğinin hangi kaynaktan üretildiğini ortaya koymaktı. Konya bu anlamda çok pozitif bir noktada. Çünkü şehrimizin elektriği yaklaşık olarak yüzde 65 oranında yenilenebilir kaynaklardan karşılanmakta. Bunun yüzde 100'e çıkarılması da çok uzak bir hedef değil." ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme