MÜSİAD Konya mekik ihracata katkı sunuyor

MÜSİAD Konya'da, MEKİK (MÜSİAD Ekonomik İlişkiler Komisyonu) Komisyon üyeleri ile MÜSİAD Konya Başkanı M. Hilmi Kağnıcı ve yönetim kurulu üyeleri bir araya gelerek, genel değerlendirmeler ve önümüzdeki dönemle ilgili planlalar içeren program gerçekleştirildi.

MÜSİAD Konya mekik ihracata katkı sunuyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“MEKİK, KONYA’NIN İHRACATINI ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞIYOR”
Konya’nın ihracatını artırmakla alakalı çok önemli bir misyonu olan MEKİK Komisyonun faaliyetlerini takdir ettiklerini ifade eden MÜSİAD Konya Başkanı Hilmi Kağnıcı; “1993 yılında Kurulan MÜSİAD Konya şubemiz kuruluşundan bugüne etkin faaliyetlerde bulunarak MÜSİAD Vizyonunu genişletmiştir. Şehrimizin ihracatına katkı sağlanması adına DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) kurumunun dünya üzerindeki yapılanmasını örnek alarak 2015 yılında Yönetim Kurulu Üyelerimizin aldığı kararla MEKİK Komisyonunu (MÜSİAD Ekonomik İlişkiler Komisyonu) oluşturulmuştur. MEKİK Komisyonu her hafta toplanarak Yönetim Kurulumuzdan gelen ülke araştırmalarını öncelik alarak komisyon üyelerinin görüşleri alınır. Ortaya çıkan çalışmalar neticesinde Şehrimizin odaklanacağı ülke ile görüşmeler başlayarak iş adamlarının katılımları ile seyahatler düzenlenir.

MÜSİAD Konya mekik ihracata katkı sunuyor

Komisyon üyelerimizin her birinin ilgilendiği bir ülke bulunmaktadır. Komisyon üyeleri İlgilenmiş oldukları ülkenin fiziki, ticari ve uluslararası anlaşmaları hakkında çalışmalar yapmaktadır. Bu çalışma neticesinde o ülkenin Ülkemizle olan ticari ilişkileri başta olmak üzere devlet erkanı, etkin firmaları, coğrafi yapısı, ulaşım, ihracat yolları gibi birçok bilgiye haiz olarak Komisyonda olmayan üyelerimizin ve ülke ile iş yapma gayreti içinde olan iş adamlarının ticaretlerini kolaylaştırmaktadır. MEKİK Komisyonu şubemizin Dış İlişkiler Birimi olarak görevini sürdürmektedir. Komisyon üyelerimiz yurt içi ve yurt dışında AGİK (Avrupa Genel İdare Kurulu), GİK (Genel İdare Kurulu), Bölge Çalıştayları gibi birçok toplantılara katılım sağlayarak üyeler arası kaynaşmayı artırmaktadır. Türkiye’nin üretim, istihdam ve ihracatında önemli bir role sahip olan MÜSİAD Konya üyelerinin bu komisyonda yeni pazarlara açılması ve katma değerli ihracat yapabilir hâle gelmesi adına faaliyetler yürütmelerini şahsım adına çok takdir ediyorum.” dedi. 
“KONYA’YA KAZANDIRILACAK HER TÜRLÜ EKONOMİK KATKI İÇİN ÇABA İÇİNDEYİZ”
MEKİK Komisyonu olarak Konya’ya kazandırılacak her türlü ekonomik katkı için çaba içinde olduklarını dile getiren MÜSİAD Konya MEKİK Komisyon Başkanı A. Fatih Özboyacı; 2015 yılında bu yana MÜSİAD Konya Şubesi bünyesinde faaliyetlerine devam eden MEKİK Komisyonumuz bu dönem de önemli etkinliklere imza attı.  Önceki dönem başkanlarımız ve kuruluşundan bugüne görev alan arkadaşlarımızın anlattıkları, MÜSİAD Konya Şubesi'nin Konya ihracatını geliştirmek adına ne kadar çaba gösterdiğini bizlere gösteriyor. MEKİK komisyonu olarak bizler haftalık toplantılara devam ederek, Konya'nın ihracatının gelişmesine destek vermeyi sürdüreceğiz. 2024 yılında gerçekleştirdiğimiz Fas iş gezisi sonrası, Libya, İran ve Özbekistan'dan iş adamı heyetlerini Konya'mızda misafir ettik. Bireysel geziler haricinde 2024 yılında İngiltere ve Güney Amerika iş gezilerini düzenleme kararı aldık ve program oluşturma çalışmalarına devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. Program, MÜSİAD Konya yönetim kurulu ve MEKİK komisyon üyelerinin düzenlenen faaliyetlerdeki paylaşımları kısmıyla son buldu. 

MÜSİAD Konya mekik ihracata katkı sunuyor
MÜSİAD KONYA MEKİK KOMİSYONU ÜYELERİ ŞU İSİMLERDEN OLUŞUYOR
Ahmet Fatih Özboyacı (Özboyacılar Altın), Abdullah Doğru (Doğrular Ev Ürünleri), Abdullah Sever (Konsev Gıda), Abdullah Soylu (Soylu Triko Tekstil), Ahmet Cihad Özsamur (Samurtek Otomasyon), Ali İhsan Tuğ (Armiya Bilgi Teknolojileri), Ali Koçak (Koçakpark), Ali Sarıbaş (Klasik Ferforje), Cevat Sürmegöz  (Sürmegöz Kesici Takımları), Halil Tanır (Tnr4 Mimarlık), Hasan Deveci (Has Pompa), Hidayet Günay (Euro Fuar), İbrahim Çalmaz (Anıl Yatağanlı) İsmail Acar (Acarkon Yapı), M. Selman Eryılmaz (Carfier Ayakkabı), Mahmut Sami Say (Saykar soğutma), Mehmet Ali Koyuncu     (Koyuncu Lidar Harita),  Mehmet Arpa (Doğpa), Mehmet Solak (Kayasu), Mehmet Soydemir (Soydemir Yün) Muhammet Sefer Akpınar (Enka Süt), Mustafa Karakuş (Akko), 
Mustafa Karakuş, (SRL Asansör), Mustafa Keşci (İmaj çevre yatırım danışmanlık),
Ömer Özgül (Karatay Alüminyum), Ömer Faruk Seleş (Konevi Arabuluculuk ve Hukuk),
Selçuk Ayten (Ferhat Döküm), Serdar Penekli (Denklem yazılım), Taha Özbayat (Cooleq Soğutma), Ufuk Karataş (Etki İnşaat), Yahya Dağ (Trelco İnşaat), Yasin Metin (Pınar Döküm), Süleyman Yalman (Ocean Mühendislik)

Bakmadan Geçme