Müslüman azınlıklar temsil gücünü artırıyor: IGMG New York'ta konferans düzenledi

New York'ta düzenlenen konferansta IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, müslümanların tüm insanlık için hayır namına çalışması gerektiğini vurguladı.

New York'ta gerçekleşen konferansta konuşan İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatları (IGMG) Genel Başkanı Kemal Ergün, Müslümanların tüm insanlık için hayır namına çalışması gerektiğine vurgu yaptı. 

Ergün, "Bir Müslüman olarak, çevreden enerjiye, doğadan hayvan haklarına kadar, sadece kendimiz için değil, tüm insanlık için hayır namına çalışmalıyız" dedi. 

Konferansa Türkiye'nin New York Konsolosluğundan yetkililer, çeşitli eyaletlerinden gelen Türk Amerikan sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Kanada ve Almanya'dan davetliler katıldı. Başka kültüre sahip ülkelerde Müslümanca yaşamanın, kazanımlarının yanı sıra sorumluluklarının da olduğunu hatırlatan Ergün, temsil açısından bu değerlere sahip çıkmanın önemine vurgu yaptı.

IGMG Genel Başkanı Ergün, konuşmasında ayrıca, Batı kültürünün hakim olduğu ülkelerde yaşayan Müslüman ailelerin, kendinden sonraki nesillerle bağının kopma olasılığının yaygın bir sorun olduğuna dikkat çekti. "Nesillerin kaybolmaması için kendi çevremizi oluşturacağız. Teyakkuz halinde olacağız" diyen Ergün, Müslüman toplumunun inanç ve kültürünü doğru öğrenip uygulayabileceği, temsil kabiliyetini güçlendirebileceği kurumların önemini vurguladı.

AA

Bakmadan Geçme